Így vigyázz a hajadra 30 fokban!

Így vigyázz a hajadra 30 fokban!

Nyár, kánikula, 30 fok árnyékban is. Aztán meg még több. Ahogy kúszik felfelé a hőmérő higanyszála, úgy válik egyre vállalhatatlanabbá az ember frizurája nyáron.

 

 

A városban a pára és a por, a nyaralásnál a strandolás viseli meg hajszálainkat. Persze nyáron nem nagyon tudunk mást tenni, mint hogy ha formába kell hozni magunkat, akár minden nap újra és újra megmossuk, jó esetben hajszárító nélkül hagyjuk megszikkadni, rosszabb esetben ugyancsak naponta nyúzzuk beszárítással is hajkoronánkat. Így vigyázz a hajadra 30 fokban!

 

Természetesen jót teszünk magunkkal, ha ügyelünk a jó tanácsokra, és nem töltünk időt akkor a napon, amikor a legmagasabb az UV-sugárzás, tehát 11 és 15 óra között, hiszen ez természetesen az arcunknak és testünknek sem tesz jót, de a hajunkat sem kíméli. Nem véletlenül érdemes ma már egyre magasabb faktorszámú napvédő készítményt használni mindenkinek, de mivel a hajunkra ilyet nem kenhetünk, ajánlott divatos kalapot, sapkát választani, amit elviselünk magunkon, sőt elegánsan kiegészíti öltözékünket. Van még egy varázseszköz, a kendők. Egészen biztos, hogy szinte mindenkinél lapul otthon a szekrényben néhány különleges mintájú, vagy éppen egyszínű selyemkendő, amelyet csavarva, tekerve, csomózva számtalan variációban a fejünkre tehetünk. Idézzük csak fel a francia sztárok könnyed eleganciáját, amint egy cabrioban hasítanak a Riviérán és próbáljuk ki mi is a kendők varázslatos világát.

 

Persze ha egészségesen táplálkozunk, sok friss zöldséget, gyümölcsöt eszünk, nasinak olajos magvakat rágcsálunk, akkor hajszerkezetünket belülről is megerősíthetjük, hiszen ellátjuk minden szükséges vitaminnal és ásványi anyaggal. Természetesen ettől függetlenül érdemes megtalálnunk a számunkra legmegfelelőbb hajápolási eszközt is, hiszen egyszer mégiscsak eljön a hajmosás és hajregenerálás ideje. És bár enni inkább salátákat ajánlunk a legmelegebb évszak idején, a hajunkra csodás hatással lesznek a Weleda különleges hajápolói, amelyek kölessel, zabbal illetve búzával készültek.

 

Forrás: www.weleda.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek