Így szabadulj meg a csúf striáktól!

Így szabadulj meg a csúf striáktól!

De még mennyire, sőt, megfelelő folyadékokkal, vagy éppen bizonyos italok kihagyásával megszabadulhatunk a bőrünket elcsúfító, zavaró striáktól!

A striák, melyek a korábban feszes, szép bőrt sajnálatosan elcsúfíthatják, több okból is kialakulhatnak rajtunk. Az egyik fő oka a terhesség, de eredményezhet striákat a stressz, a genetika, vagy éppen a hirtelen súlyvesztés illetve súlygyarapodás is. Vannak szerencsére hatékony módszerek, melyekkel felülkerekedhetünk ezen a látványos problémán!

Hogyan szabaduljunk meg a striáktól?

1. Igyunk elég vizet!

A víznek igen fontos szerepe van mindennapjainkban. A vízfogyasztás segít a szervezetnek meggátolni számos bőrproblémát is. Hidratáltan tartja a testet és eltünteti a csíkokat, bárhol jelentkezzenek is. Mindenkinek fontos lenne tudni, hogy a víz segít egészségesen tartani a bőrt és a szervezet általánosságban is sokat profitál belőle!

Így szabadulj meg a csúf striáktól!

2. Kerüljünk bizonyos italokat

Kutatók szerint bizonyos italok rossz hatással vannak bőrünkre. Ilyen a szódavíz, a szénsavas víz, a tea és a kávé is – ezért fogyasztásukat limitáljuk, ugyanis dehidratációt okoznak, melyet a szép bőr érdekében, mint már feljebb szó volt róla, kerülni kell. Bár a teának – különösen a zöldnek – nagyon sok jó hatása van, a vizet nem helyettesíti, nem beszélve a kávéról, ami el is vonja.

3. Gyümölcsök és zöldségek a szép bőrért

Bizonyos gyümölcs- és zöldséglevek segítenek a striák ellen. A citromlé például igen hatékony, világosítja és halványítja a striákat. Használjuk az uborkát és a citromlét egyenlő arányban, készítsünk összeturmixolt levet belőlük és igyuk ezt a hűsítő italt a striák megszüntetéséhez!

4. Olajok

Az olyan olajok, mint az olíva- és a ricinusolaj, nagy jelentőséggel bírnak a striák eltüntetésében. Mindkét olajtípus rengeteg tápanyagot és vitamint tartalmaz, melyek segítenek a csíkokat elhalványítani a testen. Az olívaolaj nem túl drága, de igen hasznos a bőr szépsége és egészsége érdekében. Masszírozzuk be a striákat ricinusolajjal, ismételjük meg a módszert többször!

5. Cukorral külsőleg

A cukrot persze nem megennünk kell, hanem egy kis citromlével összekeverve kiváló, nyers „bőrradírt” készíthetünk belőle. Ha elkészült a keverék, vigyük fel az érintett bőrterületekre és óvatosan, de dörzsöljük vele. Ha megismételjük a trükköt, hamarosan meglesz az eredménye. Legalább egy hónapig ismételjük a módszert!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek