Így etesd a hajad! + 2015 frizuratrendjei

Így etesd a hajad! + 2015 frizuratrendjei

A téli hideg, szeles idő, a kevés napsütés, a kevesebb vitamin kimeríti energiaraktárainkat, megviseli bőrünket, nem csoda, ha tavasszal, nyár elején a hajunk is fakóbbnak, töredezettebbnek tűnik. Dolányi Éva mesterfodrász elárulja, mivel lehet újra formába hozni frizuránkat.

Hajtápláló ételek

A haj számára fontos a fehérje, az A, B, C és E-vitaminok, az ásványi anyagok közül pedig vasra, cinkre, kalciumra, magnéziumra van szükségük.

Fehérje

B-vitamin

A- és C-vitamin

Vas

Cink

baromfihús

tojás

spenót

sovány marhahús

rák

hal

mandula

mángold

zöldborsó

kagyló

bab

búzakorpa

brokkoli

aszalt sárgabarack

búzacsíra

Hajápolás 1..2..3!

1. A hajápolást kezdje a  fejbőr radírozásával. Ezzel a művelettel a felesleges hámréteget és a szennyeződéseket távolíthatjuk el a fejünkről, így a fejbőr megfelelően tud lélegezni, a hajhagymák egészségesen működhetnek, és a tápláló vitaminos pakolások is megfelelően felszívódhatnak. A drogériákban és a patikákban is beszerezhetjük az erre a célra fejlesztett termékeket, melyek mikroszemcséket, mikrogyöngyöket tartalmaznak.

Így etesd a hajad! + 2015 frizuratrendjei

2. A felvitel után a fejbőrt alaposan át kell masszírozni vele, így eltüntethetjük az elhalt hámsejteket és élénkíthetjük a vérkeringést.

3. A hajpakolásokat hámlasztás után, kúraszerűen célszerű alkalmazni. A patikákban vásárolható balzsamokat általában 8-10 alkalommal, legalább 5 percig a hajon kell hagyni. Ezután samponnal alaposan, kétszer egymás után ki kell mosni, hogy a hajszálak ne nehezedjenek el, formázhatóak legyenek.

Idei frizura trend

A tavalyi trend a rövid hajaknak kedvezett, ezzel szemben 2015-ben a félhosszú kerül a középpontba. A nőies, könnyen formázható fazonok egyenesen és loknisan is jól mutatnak, szinte minden nap más frizura készíthető.

Az extra rövid hajakat felváltják a szabálytalan vágások, a hátulról előre hosszabbodó fazonok, a bob, a pixie. A színtrendek az idei évben az extrém felé hajlanak, bátran kipróbálhatunk intenzív árnyalatokat, az ombre, azaz színátmenetes hajfestés továbbra is trendi marad. A természetesség jegyében felbukkan mellette a sombre, amelyben a színek nem 3-5, csak 2-3 árnyalattal térnek el. A balayage ombre technikával valódi napszítta hatás érhető el, a fodrász szabad kézzel (nem fóliával) húz világosabb tincseket az alapszínbe.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek