Hirdetés
Húszezren sportoltak szombat éjszaka

Húszezren sportoltak szombat éjszaka

Az idén is 20 ezren látogattak ki a Mozgás Éjszakájára, a résztvevők összesen mintegy 30 millió kalóriát égettek el, közel 25 ezer kilométert futottak le és 100 ezer kilométert kerékpároztak a vasárnap hajnalban véget ért rendezvényen - közölte a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) az MTI-vel.

2015.06.29

A NEFI Egészségkommunikációs Központja által az idén másodszor megrendezett Mozgás Éjszakáján 3000-en futottak a Városliget körül és az Andrássy úton, 6500 bringás tekert el a Dunáig és vissza, 5000-en mozogtak együtt a zumba és a salsa ritmusára. Az éjszaka során kilátogató 20 ezer résztvevő számára 16 sportág állt rendelkezésre az este 9 órától hajnali 4-ig tartó ingyenes eseményen.

Húszezren sportoltak szombat éjszaka

A rendezvény célja, hogy mindenki megtapasztalhassa: a mozgás nemcsak kiváló szórakozás, hanem igazi közösségteremtő időtöltés is, mozogni bárkinek, bárhol, bármikor érdemes, akár éjszaka is - olvasható a közleményben.

A Mozgás Éjszakáját Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa nyitotta meg, Török Krisztinával, a NEFI főigazgatójával, valamint Mocsai Lajossal, a Testnevelési Egyetem rektorával közösen. Az esemény fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere volt.

A rendezvény az Európai Unió finanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Pirula Trend