Hogyan főzzünk tésztát: 5 gyakori hiba elkerülése

Hogyan főzzünk tésztát: 5 gyakori hiba elkerülése

A tésztát könnyű elkészíteni, és gyorsan megvan egy közös étkezéshez a családodal vagy barátokkal. Mégis úgy tűnik, hogy sokunk elront valamit! Hogy lehet nehéz elkészíteni? Itt olvashatsz néhány könnyen elkövethető hibát, és tippet hogyan kell a tésztát helyesen elkészíteni. Figyelmeztetés: a cikk hatására esetleg vágy ébred benned a tészta iránt, biztonság esetére legyen kéznél. (De ne főzz, amíg nem olvastad az alábbi részeket!)

Hogyan főzzünk tésztát: 5 gyakori hiba elkerülése

 

1. A só

Lehet, már tudtad, hogy sót kell adni a fazék vízhez, de talán azt nem, hogy annyit, amitől íze lesz. Plusz, akkor is, amikor a víz meleg és párolog (még nincs forrásban). Ki tudta, igaz? „Az első számú hiba a tészta otthoni főzésénél, hogy kevés fűszert tesznek a vízbe. A tészta vizét sóval kell fűszerezni, de ne legyen olyan sós, mint a tenger, meg kell kóstolni.” - mondja Matt Ford, az Americano séfje.

2. Az olaj

Van, aki kíváncsi: kell olaj a vízhez? "Ne - ismétlem, ne - tegyél olajat a tésztához főzés közben! És ez parancs! "- ez Linda Bastianich véleménye, aki televíziós személyiség, szakácskönyv szerzője és vendéglős. Látszólag az olaj megakadályozza, hogy a tészta összetapadjon, amit egyikünk sem akar, azonban még akkor is, amikor leszűrtük a tésztát, az olajat jobb távol tartani tőle.

3. Ne is gondolj a tészta öblítésére (a legtöbb esetben)

Lehet azt tanították neked, hogy öblítsed át a tésztát, ha elkészült, de általában nem kell. A Kitchen véleménye szerint nem öblítjük ki a tésztát, így marad rajta a keményítő tartalmú réteg, és a mártás jobban tud tapadni hozzá. Azonban ha tésztasalátát készítesz, amit hidegen lehet enni, az öblítés megengedett. De ez kivétel.

4. Tegyél félre egy kis tésztavizet és használd fel a mártáshoz

Lehet, hogy őrülten hangzik, de a szakácsok esküsznek rá. Azt javasolják, egy csészével őrizz meg a vízből, aztán csurgasd a mártáshoz, amíg a megfelelő állagot el nem érte.

5. Nem minden tészta és szósz passzol egymáshoz

Azt gondolod, bármelyik tésztát használhatod akármelyik mártáshoz? A tésztarajongók nem értenének egyet veled. A lágy tészták a lágy szószokhoz, míg a tápláló tészták a tápláló szószokhoz illenek, hasonlóan a bor párosításához, ez nem mindig egyszerű. BBC GoodFood egyetért: "Általában a nagyobb alakú jobban passzol a sűrűbb szószokhoz, miközben vékonyabb, mint a szálas a krém mártásokhoz."

Mindent összevetve a fentiek jó tanácsok, nem igaz? Igaz kiderült, hogy rosszul főzzük a tésztát, de az a jó hír, hogy nem késő jól csinálni. Na, ki éhes?

Forrás:Natalia Lusinski

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek