Barack Obama jótékonyságból sem önti nyakon magát

Barack Obama jótékonyságból sem önti nyakon magát

Justin Bieber, Charlie Sheen és sok más híresség után Barack Obama, amerikai elnök is beszállt az Ice Bucket Challenge-be. A jeges vizes kihívás jótékonysági akciósorozat keretében nem öntötte magát nyakon, hanem csekket töltött ki az ALS-betegek megsegítésére.


A Fehér Ház nem közölte, hogy az elnök mekkora összegről töltötte ki a csekket. Obama előtt az amerikai politikai életből mások mellett George W. Bush exelnök és Chris Christie New Jersey-i kormányzó is elfogadta a jeges vizes kihívást. Bush egyébként az akciósorozat keretében kihívást intézett elődjéhez, Bill Clintonhoz.

Barack Obama jótékonyságból sem önti nyakon magát

Az elnököt egyébként a Kennedy-klán 86 éves mátriárkája, Ethel Kennedy és a 20 éves kanadai pop-világsztár, Justin Bieber is kihívta.

Akit ismerősei kijelölnek a kihívásra, annak 24 órán belül jéghideg vízzel kell leöntenie magát vagy jeges vízben kell megmártóznia, mindezt pedig videofelvétellel kell bizonyítania. Ellenkező esetben egy legalább 100 dolláros csekket kell kiállítaniuk az amiotrófiás laterális szklerózis (ALS) elnevezésű betegség gyógyításának támogatására. (Charlie Sheen 10 ezer dollárt ajánlott fel).

Az akció hozzá kíván járulni a harchoz a degeneratív idegrendszeri elváltozás ellen, amelynek betegei átlagosan 2-5 évvel élik csak túl a diagnózist. Ezzel kórral küzd például Stephen Hawking angol elméleti fizikus.

Az akció keretében eddig csaknem 42 millió dollárt sikerült összegyűjteni.

(MTI)

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek