Hihetetlen! Tizenötször szült császármetszéssel egy magyar asszony

Hihetetlen! Tizenötször szült császármetszéssel egy magyar asszony

Tizenötötödik gyermekét hozta világra egy asszony a debreceni szülészeti klinikán: a szakirodalomban is példanélküli módon minden kisbabája császármetszéssel született - közölte a Debreceni Egyetem (DE) sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.

2014.04.04

A hat kisfiú mellé kilencedik kislányként érkezett a Frank családba március 31-én a kis Rebeka 46 centiméterrel és 2680 gramm súllyal. A baba a 35. terhességi héten született, így jelenleg inkubátorban erősödik. A Berettyóújfaluban élő nagycsaládban minden gyerek császármetszéssel jött világra, így esetük orvosi szempontból is rendkívül különleges - mondta el Póka Róbert egyetemi tanár, aki az asszony gyermekét világra segítette.

Hihetetlen! Tizenötször szült császármetszéssel egy magyar asszony

A harminc éve praktizáló professzor sem találkozott még ilyen nagyszámú, szövődménymentes császármetszéssel záruló szüléssel pályája során. A szülészeti és nőgyógyászati klinika igazgatója szakmailag és emberileg is különleges teljesítménynek tartja az asszony példáját.

A korábban angoltanárként dolgozó édesanya 28 évesen szülte meg első gyermekét, aztán minden évben újabb taggal gyarapodott a család, egy esztendőben pedig kétszer is részük volt gyermekáldásban. Katalin szerencsének érzi magát, mert ugyan nappal folyamatos, két embert igénylő műszakot jelent a tizenöt csemete ellátása, de az éjszakákat végigalusszák a gyerekek. Méhészként dolgozó férjére és a nagymamára is mindenben számíthat, s a nagyobb gyerekek is segítenek ellátni a kisebbeket. A boldog anyuka egykeként nőtt fel, így sosem gondolta, hogy ilyen nagy családja lesz majd - adta hírül az egyetemi sajtóiroda.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek