Hihetetlen, de igaz! Vízallergiás a 26 éves lány

Hihetetlen, de igaz! Vízallergiás a 26 éves lány

Ez a cikk több mint 200 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Téged is megvisel a borús, esős időjárás? Akkor gondolj bele, milyen szörnyű lenne a helyzeted, ha allergiás lennél a vízre! A 26 éves Rachel Prince elmeséli, hogy milyen is az.

Az angol lány ahányszor esik az eső, otthon marad, mert már egy csepp eső is fájdalmas, piros, viszkető kiütéseket okoz a bőrén. De mivel magára a vízre allergiás, ezért más dolgok is hasonló tüneteket váltanak ki nála, mint például vőlegénye csókja. Hosszabb fürdőket se vehet, sőt, egy pohár hideg vizet se guríthat le a torkán büntetlenül, mert a torka rögtön bedagad.

Hihetetlen, de igaz! Vízallergiás a 26 éves lány

Ráadásul az elmúlt hetekben Nagy-Britanniában szinte mindennap esett az eső, így Rachel hosszú ideje a négy fal közé szorult, ami elég lehangoló.

A vörös hajú lány 12 évesen vette észre magán az allergia első jeleit, és az idővel ezek a tünetek egyre komolyabbak lettek. „Olyan érzés, mintha meggyújtanának a bőrömet. A pohár hideg italt se merek meginni, mert iszonyatos fájdalmat okoz a torkomban. A gyümölcslé és a tea valamiért jobb, pedig abban is víz van. Nem értem.” - mesél erről a nagyon ritka állapotról Rachel.

A lány saját könnyei és vére is allergiás reakciót vált ki, ha a bőrével érintkezik. A nehézségek ellenére Rachelnek és párjának sikerült egy olyan napi rutint kialakítaniuk, ami mindkettőjüknek megfelel. Hogy a jó oldalát is lássuk a dolognak, Rachel azon ritka nők egyike, akiknek tiltott a mosogatás.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek