Heti egy széklet - Mit tegyek?

Heti egy széklet - Mit tegyek?

Sokakat érintő probléma a székrekedés. Egyik olvasónk dr. Bende János belgyógyász szakértőnkhöz fordult segítségért, mert mindennapi közérzetét befolyásolja állapota.

Tisztelt Doktor úr!

Lassan 53 éves leszek és évek óta küzdök székrekedéssel. örülök, ha hetente egyszer van székletem, de az is csak úgy, ha beveszek erős hashajtókat. Többet és többfélét, mert lassan az sem hat. Valójában ez az egész hetemet meghatározza, kellemetlenül érzem magam. És eljutottam odáig, hogy félek a vécézéstől, attól, hogy megint jön egy nap, amikor nem sikerül. Sokat iszom, sok rostos ételt eszem, semmi sem segít. Mit tanácsol, mit tegyek?

Előre is köszönöm a tanácsait!
V. Dóra

Heti egy széklet - Mit tegyek?

Tisztelt Kérdező!

A bél renyheségére igen jót szokott tenni a következő : naponta 2X1 evőkanál búzakorpát keverjen el kefirben, vagy yoghurtban és ezt egye meg. Emellett a bő folyadékfogyasztás mellett reggel, este 1-1 evőkanál parafin olajat nyeljen le. Ez nem szívódik fel a bélből és csúszóssá teszi a székletet. Természetesen ezeket csak azután, ha konzultált a háziorvosával és nincs organikus betegsége ami okozza a ritka székelést. ( pl. vastagbél tágulat , a bél beidegzési zavara, organikus vastagbél szűkület.)

Üdvözlettel,
Bende János

Kérdezzen Ön is szakértőinktől!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek