Három barátnő: Tavasz=új ruhatár

Három barátnő: Tavasz=új ruhatár

A barátnők a tavaszi friss levegő helyett, most egy bevásárlóközpontot választottak a találkozó helyszínéül. Móni élvezi az életet, szerelmes, bár még mindig nem döntötte el, hogyan folytatja az életét. Melinda párkapcsolata is stabilizálódik az első bizonytalanság után. Borika viszont nem örül, hogy épp egy plázában találkoznak.

Miközben induláskor megigazítottam a hajam az előszobatükörben, arra gondoltam, hogy talán most fordult velem először, hogy nincs sok kedvem elmenni a barátnős beszélgetésre. Persze a lányokkal akartam találkozni, csak Melinda és Móni ötlete nem tetszett, miszerint „szabaduljunk be egy bevásárlóközpontba”. Bevallom, mindig rossz érzésem volt az ilyen helyekkel kapcsolatban, szerintem egyébként is csak fiataloknak való. De végül persze belementem, hogy ott találkozzunk.

A parkolóházba érve keringtem egy ideig, amíg végre helyet találtam. Közben hívott Melinda, hogy ők már fent várnak, siessek.

A mozgólépcső aljáról már láttam a két barátnőmet, amint vidáman integetnek. „Nincs valami jókedved” – fogadott csodálkozva Móni, amikor felértem. „Tudjátok, soha nem voltam még plázában, mert nem szeretem” – mondtam duzzogva. „Ha még nem voltál, akkor mit nem szeretsz rajta?” – kacagott fel Melinda. „Most sok akció van, a téli cuccokat leárazzák, és már itt a tavaszi-nyári kollekció is. Majd meglátod, érdemes lesz körülnézni. De először mindenkit meghívok egy finom kávéra és sütire, van itt egy klassz cukrászda az első szinten” – indult el határozottan a mozgólépcső felé.

Az emeleten, egy valóban hangulatos helyen leültünk a kényelmes fotelokba, kávét, teát rendeltünk, és hozzá egy-egy szelet süteményt. Amikor a pincérnő kihozta az italokat, megcsapott a kapucsínó remek illata, és elszállt a rosszkedvem.

Három barátnő: Tavasz=új ruhatár

„Ez tényleg nem rossz hely” – vallottam be a lányoknak. „Jó kimozdulni otthonról, a bevásárláson kívül már szinte nem is mentünk sehova mostanában. Az idén hamar érkezett a jó idő, így sok időt töltök a kertben, elkezdtem előkészíteni a helyet a palántáknak, virágoknak, és pár tavaszi évelőt is ültettem. Tervezzük, hogy húsvétkor elutazunk Lacival Prágába, sikerült egy 3 napos utat kifognunk olcsón. Már alig várom! Mindig szerettem volna megnézni a várost, és ez remek kiruccanásnak ígérkezik.”

„Mi voltunk már többször, valóban gyönyörű hely. Garantáltan felejthetetlen élmény lesz” – csillant fel Melinda szeme. „Klaudiával és Tamással mi is tervezünk egy pár napos külföldi utazást, de még nem döntöttük el, hová megyünk. Már régóta nézegetem az utazások között a Bledi-tavat Szlovéniában, lehet, hogy végre megcélozzuk. Kristóf is mondta, hogy elutazna Klauval, de még ezt sem tisztáztuk, hogy hova mennének. Rövid a tavaszi szünet, és most, hogy meg kell osztani az időt, még nehezebb szervezkedni.”

„Ezek szerint Tamással mégis alakulnak a dolgok?” – kérdezett rá Móni. „Egyre többet találkozunk, és bár megbeszéltük, hogy egyelőre nem vesszük komolyan a kapcsolatot, nagyon jól érezzük magunkat egymás társaságában. Arra jöttem rá, hogy talán ott rontják el a párok az ismerkedés elején, hogy rögtön szabályokat állítanak fel. Mi csak sodródunk, és egyikünk sem érzi, hogy kötelezettsége lenne. Hagyjuk, hogy kialakuljanak az egymás iránti érzelmek… Találkozunk, ismerkedünk, sokat beszélgetünk, és persze jókat röhögünk, mert szerencsére humorérzéke mindkettőnknek van. Ez is nagyon fontos ahhoz, hogy két ember egy hullámhosszon legyen.”

„Ez valóban így van” – bólintott rá Móni. „Bálintban is az tetszik, hogy sokszor csak egymásra nézünk, és máris szavak nélkül beugrik valami poén. Egyre nehezebb otthon eltitkolni az érzéseimet, bár biztos vagyok benne, hogy Robi már tudja mi a helyzet, csak halasztgatja a megbeszélést.”

„Talán neked kellene végre szólni, hiszen úgy tűnik, hogy nagyon szereted Bálintot. Jobb lenne tiszta helyzetet teremteni, így mindenki nyugodtan folytathatná az életét valaki mással” – vetettem fel az ötletet.

„Meg is fogom tenni, csak még több szempontból is kivárom a megfelelő időt. Az egyik, hogy a hiúságomnak tetszik ez a helyzet, hiszen Robi is az orromnál fogva vezetett hosszú ideig, másodsorban nem akarok elsietni semmit. Nekem is új és váratlan ez az állapot, a fejemben is rendet kell tenni, nem számítottam rá, hogy ez valaha megtörténhet velem. De bevallom nektek, tényleg nagyon jól érzem magam!” – csettintett az ujjával.

„Mindenesetre jót tesz neked ez az érzelmi túlfűtöttség. Nagyon hatásos a fogyókúrád, látványosan megújultál. Látom, még egy új szemüvegbe is beruháztál” – kacsintott Melinda.  „Valóban igyekszem betartani az étkezési előírásokat, de a szemüveg azért kellett, mert azt vettem észre, hogy rosszabbul látok a régivel. Elmentem szemészhez, és újból bemérték, kiderült, hogy módosítani kellett a lencsén. Így 50 fölött már érdemes erre is nagyon odafigyelni.”

„Ez így van, bár szerintem minden kornak megvannak a maga problémái. Én mindenesetre úgy gondolom, hogy tényleg érdemes a szűrővizsgálatokra eljárni és odafigyelni az egészségünkre. Ma már annyi alternatívát nyújtanak a táplálkozáshoz is, sokat olvasni az egészség megőrzéséről, a betegségek megelőzéséről. Mondjuk, gyakran azt sem tudom eldönteni, melyik módszert, receptet válasszam. Lacival az az érzésünk, hogy néha túlzásba esnek a szakértők, valami mindenmentesrecserélni például a csülökpörköltöt, ami persze még viccnek is rossz. De azért sok mindenen változtattunk már, például egyre kevesebb cukrot használunk, megszerettük a teljes kiőrlésű gabonából készült pékárukat, bár azért néha megveszem a fehér kenyeret is. Megpróbálunk alkalmazkodni a mostani trendekhez, de nem mondunk le teljesen a régi, megszokott ízekről sem. A kertben igyekszem megtermelni a zöldségek egy részét, arról legalább tudom, hogy bio, az biztos nincs agyonpermetezve” – osztottam meg a lányokkal az egészséges életmóddal kapcsolatos törekvéseinket.

„Mi már régóta tudatosan foglalkozunk ezzel a kérdéssel, legalább 10 éve lecseréltem a cukrot, lisztet, és az olajokat is igyekszem változatosan használni. Mindenki azt gondolja, hogy ez macera, pedig csak meg kell ismerni ezeket az alternatív megoldásokat, és utána már nem tűnik nehéznek a használatuk. Például a cukornál hiába drágábbak a cukorpótlók, de sokkal édesebbek, így kisebb mennyiség is elég belőlük. A köreteknél sem feltétlenül szükséges a krumpli, sok mindent ki lehet próbálni, ami ugyanolyan finom és tápláló, a múltkor például sült zellert készítettem. Tehát vannak egész jó megoldások” – sorolta Melinda a jól ismert tényeket, hiszen már sokszor megkóstoltuk az általa készített ételeket, és tudjuk, mennyire professzionálisan állítja össze az alapanyagokat.

„Az életmódváltás sokszor nem éppen pénztárcakímélő, bár én is nyitott vagyok az újdonságokra. Ha már az egészségesebb életmódnál tartunk, eszembe jutott, hogy nálunk a fogászaton is egyre több új termék fedezhető fel, fogkrémek, szájápolási cikkek, amelyek természetes alapanyagokat tartalmaznak, ezekről mindig kérdeznek a paciensek, így képben kell lenni. Annyit beszéltünk a kajákról, hogy még mielőtt éhes leszek, menjünk gyorsan körülnézni. Szeretnék néhány rucit!” – pattant fel Móni.

Csatlakoztunk hozzá, és elindultunk felfedezni az üzleteket. Valóban sok helyen hirdették a leárazásokat, persze, hogy benéztünk pár ruhaboltba. Vettem két jó minőségű pulóvert, szinte töredékáron, mivel a téli árukészletet 70 százalék engedménnyel árusították ki. Jövőre is lesz tél, ennyi még biztosan elfér a szekrényben. Lacinak is találtam inget és pólót is. Nem is emlékszem, mikor vettem utoljára ennyi mindent.

Három barátnő: Tavasz=új ruhatár

A lányok is felszabadultan és vidáman válogattak a temérdek áru között. Melinda öltözködési tanácsokkal látta el Mónit, aki valóban sokat fogyott az elmúlt hónapokban, így fel kellett frissítenie a ruhatárát. Melinda olyan modelleket is ráadott, amit első pillanatban még elutasított, aztán mégis mosolyogva jött ki a próbafülkéből, és büszkén vonult el előttünk.

„Úgy érzem magam, mint a Szex és New Yorkban a barátnők” – állt a tükör elé Móni legújabb szerzeményében. Kiválasztott ő is pár holmit, és végül felpakolva, elégedetten távoztunk.

Még útba ejtettünk pár üzletet, megálltunk egy gyógyszertárnál is, mert eszembe jutott, hogy meg kell vennem Laci vénás lábfájására azt a krémet, amit a háziorvosa ajánlott. Volt pár akciós vitamin is, ami szintén kifogyóban van a házi patikában, így legalább olcsóbban feltöltöttem a készletet.

Ahogy sétálgattunk még a kirakatok mögötti kínálatot nézegetve, arra gondoltam, hogy néha valóban jó beiktatni egy-egy ilyen vásárlást is, hiszen rengeteg olyan termékkel találkozni a bevásárlóközpontban, ami a kisebb üzletek kínálatából hiányzik. Mindig azt gondoltam, hogy itt sokkal drágább minden, de igazából sok akciós termék is van.

Néha megálltunk a világmárkák boltjai előtt, és bevallom, nekem közel sem tetszettek jobban a méregdrága ruhák és cipők, mint az olcsóbbak. Sőt! Volt egy olyan érzésem, hogy ha gazdag lennék, akkor sem biztos, hogy megvásárolnám ezeket a modelleket. Melinda persze nem így gondolta, mert berángatott minket egy ilyen üzletbe, miután megpillantott egy blúzt a kirakatban. „Ez fel kell próbálnom” – ragyogott fel a szeme. Az eladónő rögtön hozta a kért méretet, és Melinda eltűnt a próbafülkében.

„Az összes holmi, amit ma vettem, nem került annyiba, mint ez a blúz” – merengett Móni. „Melinda mindig más kategória volt, mint mi” – mosolyogtam bíztatóan rá. „Az igazság az, hogy soha nem vágytam arra, hogy ennyi pénzért megvegyek egy ruhadarabot. Nem a márka a fontos nekem, hanem a minőség. És bizony olcsóbban is lehet jó minőséget vásárolni – gondolkodtam hangosan.

Melinda boldogan jött ki a fülkéből, megmutatta nekünk, milyen remekül áll rajta. „Azt hiszem, ezzel be is fejezhetjük a mai vásárlást” – érintette oda mosolyogva a pénztárnál a terminálhoz a bankkártyáját.

„Valóban nagyon elszaladt az idő” – pillantottam a telefonom kijelzőjére, és elindultunk lefelé a mozgólépcsőn a parkolóházba. Elbúcsúztunk a fizetőautomatánál, és egész gyorsan megtaláltam az autómat.

Kifele hajtva a plázából arra gondoltam, hogy ez nem csak kellemes nap volt, hanem még hasznos is, hiszen sok mindent sikerült vásárolnom, és Lacim is biztos örül majd  a meglepetéseknek. Még az is megfordult a fejemben, hogy javasolni fogom, legközelebb ő is jöjjön el velem körülnézni, és talán beülhetnénk megnézni egy jó filmet is.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek