Hamis termékeket árusító weboldalak

Hamis termékeket árusító weboldalak

A világon mindenütt növekszik az online gyógyszervásárlás aránya, a fogyasztók azonban nem mindig lehetnek biztosak abban, hogy az általuk választott online forgalmazó biztonságos és engedélyezett gyógyszereket árul. A gyógyszerek online vásárlásakor a fogyasztóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy amennyiben nem jogszerűen működő forgalmazótól vásárolnak, akkor előfordulhat, hogy hamisított és/vagy nem engedélyezett gyógyszerhez jutnak.

 

A hamisított, nem engedélyezett gyógyszerek veszélyei:

- Nem, vagy helytelen mennyiségben tartalmazzák a gyógyhatást kiváltó hatóanyagot, a feltüntetettől eltérő hatóanyagot tartalmaznak vagy akár veszélyes anyagok találhatók bennük.
- Nehezen azonosíthatóak, minőségük és a feltüntetett információk helyessége nem garantált.

A hamis készítmények hatóanyagtartalma és külleme akár megegyezhet az eredeti, forgalmazásra engedélyezett gyógyszerével, ám ezek hatását és minőségét senki sem garantálja. Igaz ez azokra a gyógyszerekre is, amelyek annak ellenére, hogy eredeti készítmények, engedély nélkül, illegálisan kerülnek a hazai forgalomba. A gyógyszerügyi hatóságok által engedélyezett gyógyszereket nagyon szigorú körülmények között gyártják, a gyártóhelytől a patikáig ellenőrzött úton jutnak el a fogyasztókhoz. A nagykereskedők és a kiskereskedők a készítményeket az előírt körülmények között tárolják, szállítják.

A hamis készítmények útját azonban senki nem ellenőrzi, gyakorlatilag bármilyen anyaggal szennyeződhetnek, de akár a helytelen tárolás is okozhat ártalmakat. A hamis készítmények forgalmazásának célja kizárólag a haszonszerzés, a meggondolatlan vagy megtévesztett vásárlók saját egészségüket teszik kockára akkor, ha#ogyei nem gyógyszertárakból, illetve legálisan működő online webshopokból vásárolnak.

 

Hamis termékeket árusító weboldalak

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek