Ha gyorsan kiázik a keze, ez lehet a baj

Ha gyorsan kiázik a keze, ez lehet a baj

Egy kedves olvasónk furcsa dolgot tapasztalt a nyári füdőzés során. Kérdésével bőrgyógyász szakértőnkhöz, dr. Révész Klaudiához fordult.

"Jó napot, Doktornő!

A következő problémával szembesültem pár napja: ha a kezem néhány percig vízben van, a vízből kivéve olyan lesz, mintha már több órája a vízben lenne. Teljes mértékben ki van ázva, ráadásul rendkívül kellemetlen a tapintása. Kb. másfél hónapja voltam bőrgyógyásznál, mert hirtelen ekcémás jellegű megbetegedés is jelentkezett a kezemen. Akkor egy kenőcsöt kaptam, és attól pár nap múlva elmúlt a betegség. Közrejátszhat ez a problémámban? Mivel lehetne ezt kezelni? Válaszát előre is köszönöm.

Gabi"

Ha gyorsan kiázik a keze, ez lehet a baj

Kedves Gabi!

Az ekcéma egy erőteljes gyulladást jelent a bőr teljes vastagságában. Ennek hatására megvastagodhat a hám, és az alsóbb rétegekben a kötőszöveti rostok is vaskosabbakká válhatnak, illetve a gyulladás miatt eleve egy kissé ödémásabb lehet még a bőr az alsóbb rétegekben. Valószínűnek tartom, hogy emiatt alakult ki az a reakció, amit a levelében leírt.

Valójában nem sok teendő van ilyenkor, meg kell várni, amíg a gyulladás utáni regeneráció teljesen lezajlik. Ezt egy kicsit meg lehet segíteni kívülről, ha rendszeresen alkalmaz oliva olajos ( extra szűz! ) kézmasszázst nedves bőrön.

Üdvözlettel:

dr. Révész Klaudia

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek