Hirdetés
Ha ezt a képet megnézed, tuti nem mész napra többet!

Ha ezt a képet megnézed, tuti nem mész napra többet!

Egy 27 éves alabamai nő feltette okulásul a Facebookra a képét, amin bőrrák ellen kezelik. Mára 55 ezren osztották meg a fotót.

Az ápolónőként dolgozó Tawny Willoughby még áprilisban tette ki a tényleg ijesztő fotót, elrettentésül a nyári napozószezon előtt. Ezt írta:

"Ha valakinek kell motiváció ahhoz, hogy ne menjen szoláriumba vagy a napra, akkor íme, itt van egy! Így néz ki egy bőrrákellenes kezelés. Használjatok napvédő krémeket, vagy barnító sprayt! Csak egy bőröd van, és óvnod kell. Tanulj mások hibáiból! Ne hagyd, hogy a napozás miatt ne láthasd felnőni a gyerekeidet..."

Ha ezt a képet megnézed, tuti nem mész napra többet!

Azt is hozzátette, hogy főiskolásként heti négy-öt alkalommal is járt szoláriumba, azért ilyen gyakran, mert a bőrén csak rövid ideig maradt meg a barnaság. 21 éves korában vették észre nála a bőrrákot először, azóta számos alkalommal kezelték: mostanság 6-12 havonta jár bőrgyógyászhoz, és minden alkalommal rákos szöveteket kell eltávolítani a bőréből. Sokféle terápiát kapott, a képen az Aldara nevű krém látható.

A bőrrákról sokan azt hiszik, csak anyajegyekből alakulhat ki, de Willoughby figyelmeztet, hogy korántsem: bármit muszáj kivizsgáltatni a bőrön, ami gyanús, nem akar begyógyulni, esetleg néha vérzik is. A WHO szerint azok, akik 30 éves koruk alatt rendszeresen szoláriumba járnak, 75 százalékkal növelik a bőrrák legveszélyesebb fajtája, a melanoma kialakulásának kockázatát – Willoughby egyedül azért hálás a sorsnak, amiért legalább melanomája nincsen.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Pirula Trend