Gyógyulásom: “Nem kell kezelés, meg is lehet halni!”

Gyógyulásom: “Nem kell kezelés, meg is lehet halni!”

Amikor Veronika megtudta, hogy rákos, majdnem feladta. Kellett neki néhány kemény szó, hogy erőre kapjon, és harcoljon. Ma már gyógyult, megtalálta önmagát, és élvezi az életet.

“2001 novemberében egy tusolás után fedeztem fel egy csomót a mellemben. A mammográfia és az ultrahang után kiderült, hogy mi ez. A doktornő le sem ültetett, csak annyit mondott, hogy maga rákos, keressen egy jó sebészt! Padlót fogtam. Rögtön jött a kérdés, hogy miért pont én? Hiszen jó embernek tartom magam, három gyereket neveltem fel…

Volt egy nagyon rendes háziorvosom, akinek mindig adtam a véleményére. Elmentem hozzá, és elmondtam neki, hogy én nem akarok se kezeléseket, se műtétet, mert nem tudnám végigcsinálni. Erre ő ezt mondta: “Nem is kell, Veronika”. Meglepődtem, és boldogan néztem rá, mire ő folytatta: “Nem kell se kezelés, se műtét, meg is lehet halni. Legyen önző, ne törődjön a gyerekeivel, barátaival. Ne csinálja végig, haljon meg!” Ez a beszélgetés nagyon helyretett, óriási lökést adott, mert tudtam, hogy én élni akarok, nekem élnem kell!”

Műtétek végtelen sorozata

“Az ünnepeket még szerettem volna a családdal tölteni, így csak 2002 januárjában került sor a műtétre. Az orvosom azt mondta, hogy ő egy műtéttel  leveszi a mellem, és rögtön implantátumot tesz be. Ez nem sikerült. Mindkét mellemet levette, mert azt mondta, hogy majd így tudja egyformára csinálni a kettőt. Rakott be implantátumot is, de keserves fájdalmaim voltak  a műtét után, így január végén újabb műtétre volt szükség,  csakhogy az se oldotta meg a problémám. Az első műtétnél olyan izmot vágtak el, ami a karom mozgatását is akadályozta, ráadásul az elvágott izom felcsomósodott a vállamhoz.

Gyógyulásom: “Nem kell kezelés, meg is lehet halni!”

A kezelések után még mindig mérhetetlen fájdalmaim voltak, így 2003 elején elmentem egy budai plasztikai sebészhez, aki miután megnézett, azt mondta, hogy rajtam csak dr. Tizedes György plasztikai sebész tud segíteni Pécsett. Tizedes doktor 2 év alatt 4 műtéttel végül nagyszerűen helyre hozott.”

A gondolatok ereje

“A kemoterápia eleinte nagyon megviselt, de aztán elmentem egy agykontroll tanfolyamra, és többé már nem úgy mentem a kórházba, hogy kapom a mérget. Onnantól kezdve nem is voltam rosszul. Akkor tanultam meg, hogy nagyon fontos az, hogy az ember mikén közelít bizonyos dolgokhoz. Ez az,  ami bennem leginkább megváltozott a betegség hatására: minden rosszban meglátom a jót, a szépet, és tudom, hogy nincs olyan probléma, amit az ember ne tudna megoldani. Csak vigyázni kell a gondolatainkra! És láss csodát, azóta minden szépen el is rendeződött az életemben.”

Valami újjászületik

“Tizedes doktort több sorstársamnak is ajánlottam, ezáltal szoros barátságok alakultak ki. Öten-hatan összeálltunk, és létrehoztunk egy táncklubot, hogy így rehabilitáljuk a testünket és a lelkünket. Első fellépésünk a Magyar Rákellenes Liga egyik rendezvényén volt, ahol megtapasztaltuk, milyen jó, ha valami olyat adhatsz, amit te is és a közönség is élvez, és rájöttünk, hogy nem kell magunkat leírni egy ilyen súlyos betegség után se.

A táncklub azóta szépen gyarapodott, most már minden óránkon 15-20 fő biztosan ott van. Szabó Krisztina barátnőm a koreográfusunk, aki társadalmi munkában végzi ezt a feladatot, és a legkülönfélébb táncokat tanítja meg nekünk. Egyészségnapokon, daganatos betegeknek szervezett rendezvényeken lépünk fel, hitet és reményt adva sorstársainknak. Létrehoztuk az Újjászületés Rehabilitációs Alapítványt is, aminek a célja szintén a sorstársak segítése. Már nem csak Budapesten, hanem Debrecenben is van rehabilitációs táncklubunk, és keressük a további lehetőségeket.

Gyógyulásom: “Nem kell kezelés, meg is lehet halni!”

Úgy érzem, hogy az alapítvánnyal és a táncklubbal megtaláltam önmagam. Mivel nyugdíjas vagyok, megtehetem, hogy már csak ezzel foglalkozzam, és a legnagyobb öröm nekem az, amikor látom, hogy a lányok kivirulnak és újra büszke nőkké válnak.”

Szeretettel várjuk budapesti és debreceni klubunkban  sorstársainkat, a tánctudás nem feltétel.
Elérhetőségünk:
Web: http://ujjaszuletes.eu
Emal:

MÉG TÖBB GYÓGYULÁSTÖRTÉNETÉRT KATTINTSON IDE!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek