Gyógynövény a húgyúti problémák kezelésére

Gyógynövény a húgyúti problémák kezelésére

Az amerikai Duke Egyetemen végzett kutatás szerint egy súlyproblémák esetén alkalmazott ázsiai növény segíthet a húgyúti fertőzések gyógyításában is.

A húgyúti fertőzéseket azért nehéz kezelni, mert a fertőzésekért gyakran felelős E. coli baktériumkolóniák beágyazódnak a húgyhólyag sejtjei közé azután is, hogy az antibiotikumok kilencven százalékukat kiirtották. A forskolin, a coleus nevű indiai növény kivonata azonban "kipucolja" a baktériumokat, ezek után az antibiotikumok már képesek legyőzni a fertőzést.

A vizsgálatot laboratóriumi egereken végezték. A kutatás vezetője, Soman Abraham, az egyetem mikrobiológusa így nyilatkozott: "A baktériumok kis része túléli az antibiotikumos kezelést, mert bejutnak a húgyhólyag belsejébe, ahol aztán kivárják a lehetőséget, hogy a kezelést követően előbújhassanak és elkezdhessenek szaporodni."

"Ázsiában évszázadok óta használják ezt a növényt különféle betegségek kezelésére, de leggyakrabban a fájdalmas vizelés esetén alkalmazzák."- tette hozzá Abraham.

A forskolint gyakran használják súlycsökkentéshez és testépítéshez, és a legtöbb gyógynövényboltban kapható. Abraham azonban figyelmeztetett,  ha valaki húgyúti fertőzés kezelésére forskolint szeretne használni, előbb mindenképpen kérje ki orvosa tanácsát.

Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek