Gyógygombák az immunerősítésért!

Gyógygombák az immunerősítésért!

A gyógygombákat a keleti gyógyászatban évezredek óta használják, és az utóbbi időben még nagyobb népszerűségre tettek szert. De vajon mi a titkuk? (Promóció)

2022.01.20

A gyógygombákról általában

A gyógygombák által nyújtott előnyök listája hosszú (immunerősítés, keringés javítása, lelki egészség és akár daganatos betegségek megelőzése is), ennek ellenére minden gomba egyedi, és megvannak a maga külön gyógyhatásai. Étrendkiegészítők formájában vihetjük be őket szervezetünkbe.

Cikkünkben bemutatjuk a gyógygombák legnépszerűbb fajtáit, hatásaikat és az esetleges veszélyeiket is.

Gyógygombák az immunerősítésért!

Pecsétviaszgomba

A pecsétviaszgombáról (ganoderma) úgy tartják, meghosszabbítja az életet és javítja az általános egészségi (mind mentális, mind pedig fizikai) állapotot. A modern ázsiai gyógyászatban többek között immunerősítőként, vírusos- és bakteriális fertőzések, máj- és emésztőrendszeri károsodás esetén alkalmazzák, kiegészítő kezelésként.

A vizsgálatok azt találták, hogy a ganoderma gomba bizonyos formái megváltoztathatják a fehérvérsejtek gyulladásos folyamatait, ezáltal küzd a fertőzések és a daganatos megbetegedések ellen.

Shiitake gomba

A természetes immunerősítők uralkodója, mivel a benne rejlő különleges összetevő, a lentinán növeli az immunsejtek hatékonyságát.Ennek köszönhetően képes megsemmisíteni a vírusok, gombák és baktériumok tekintélyes részét.

A shiitake gomba továbbá hozzájárul az egészséges vérkeringéshez, valamint a szív egészségéhez is, így nem véletlenül tartozik a legnépszerűbb gyógygombákközé.

Hernyógomba

A kínai hernyógomba természetes teljesítménynövelő, és javítja a légzésfunkciókat. Különlegessége, hogy hatóanyagai egymást erősítik. Ezek a poliszacharidok, a szterolok, a nukleozidok, a különböző antioxidánsok és a cordycepin, ami természetes antibiotikumként hat.

Ezek együttes erejével lép fel hatékonyan a gyulladások, az érrendszeri betegségek, a szívbetegségek, és a szabad gyökök ellen. Daganatos betegségek megelőzésére és kiegészítő kezelés céljából is alkalmazzák.

Süngomba

A süngomba a kínai orvoslásban régóta kedvelt hatóanyag. Többek között az idegrendszerre, a szívre és az emésztőrendszerre gyakorol jótékony hatást. Jelentősen javítja a bélmikrobióta szerkezetét, ezáltal csökkenti a gyulladások kialakulásának esélyét. Ezek mellett javítja a kognitív funkciókat és segít a nyugodt alvás elérésében.

Számolhatunk mellékhatásokkal?

A gyógygomba tartalmú kiegészítők általánosságban nem okoznak kellemetlen tüneteket. Fontos azonban, hogy az előírt adagolási utasítást betartsuk, ellenkező esetben enyhe mellékhatások léphetnek fel.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek