Gyereket szült egy férfi

Gyereket szült egy férfi

Egy transznemű, berlini férfi még márciusban hozta világra gyermekét, de csak most került nyilvánosságra. A férfi korábban nő volt.

Megvan az első európai, aki férfiként gyermeket hozott a világra. A furcsa eset még márciusban történt, de a sajtóban csak most szivárgott ki. Hogy tudott férfiként szülni? Úgy, hogy egykor nő volt, és bár számos nemátalakító műtéten esett át, maradtak még női szaporítószervei. Spermadonor segítségével termékenyült meg - írja a Huffington Post.

Saját otthonában történt a szülés, ahol egy szülésznő is támogatta. A nem mindennapi eset alaposan felborította a német jogrendszert, hiszen a szabályok szerint a papírokon fel kell tüntetni az anya nevét. Azzal, hogy a férfi megszülte a gyerekét, ő lett az anya, de közben a törvény alapján férfinek számít, ráadásul apaként akart a dokumentumban szerepelni. Végül kiharcolta, hogy a születési bizonyítványban apaként legyen nyilvántartva, ennek ellenére a bíróság foglalkozik majd az üggyel.

Korábban az Egyesült Államokban is történt hasonló eset: ott a férfi nevét is tudjuk, Thomas Beatie volt az, aki 37 évesen adott életet gyermekének. Egykor ő is nő volt.

Gyereket szült egy férfi

Forrás: Life.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek