Göngyölt padlizsán - Egészségséf
Melegben az ember nem nagyon szeret a konyhában állni, és főzni. Szervezetünk is inkább a könnyebb ételeket kívánja. Ez a göngyölt padlizsán nem igényel túl sok munkát, hidegen, melegen is nagyon finom, és egészséges.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 1 csomag feta sajt
- 10 dkg krémsajt
- 6-8 bazsalikom levél aprítva
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
A padlizsánokat hosszában felszeleteljük, picit megpermetezzük olajjal, és sütőben vagy grill lapon mindkét oldalát meggrillezzük. A fetát, krémsajtot bazsalikomot, fokhagymát jól összekeverjük, egy adagot a padlizsán szelet egyik végére teszünk és feltekerjük. A töltelék állagát a krémsajttal tudjuk szabályozni.
Tipp! Természetesen a töltelékbe minden más is tehető, pl. szárított paradicsom, spenót. Elkészíthetjük meleg ételnek is, akkor érdemes csak félig megsütni a padlizsánt, úgy göngyölni, sütőbe tenni és paradicsom vagy besamel mártással leönteni, úgy tovább sütni.
Jó tudni! Gyakorlatilag csak olyan hozzávalókat tartalmaz, amit a cukorbetegek és a diétázók is fogyaszthatnak.
Még több recept Egészségséfünk konyhájából
Tápérték (100 g)
|
Padlizsán |
Feta sajt |
Krémsajt |
Energia |
24 kcal |
264 kcal |
342 kcal |
Fehérje |
1 g |
14,2 g |
5,9 g |
Zsír |
0,1 g |
21,3 g |
34,2 g |
Szénhidrát |
5,7 g |
4,1 g |
4,1 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

