Göngyölt padlizsán - Egészségséf

Göngyölt padlizsán - Egészségséf

Melegben az ember nem nagyon szeret a konyhában állni, és főzni. Szervezetünk is inkább a könnyebb ételeket kívánja. Ez a göngyölt padlizsán nem igényel túl sok munkát, hidegen, melegen is nagyon finom, és egészséges.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 1 csomag feta sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 6-8 bazsalikom levél aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva

Göngyölt padlizsán - Egészségséf

A padlizsánokat hosszában felszeleteljük, picit megpermetezzük olajjal, és sütőben vagy grill lapon mindkét oldalát meggrillezzük. A fetát, krémsajtot bazsalikomot, fokhagymát jól összekeverjük, egy adagot a padlizsán szelet egyik végére teszünk és feltekerjük. A töltelék állagát a krémsajttal tudjuk szabályozni.

Tipp! Természetesen a töltelékbe minden más is tehető, pl. szárított paradicsom, spenót. Elkészíthetjük meleg ételnek is, akkor érdemes csak félig megsütni a padlizsánt, úgy göngyölni, sütőbe tenni és paradicsom vagy besamel mártással leönteni, úgy tovább sütni.

Jó tudni! Gyakorlatilag csak olyan hozzávalókat tartalmaz, amit a cukorbetegek és a diétázók is fogyaszthatnak.

Még több recept Egészségséfünk konyhájából

Tápérték (100 g)

 

Padlizsán

Feta sajt

Krémsajt

Energia

24 kcal

264 kcal

342 kcal

Fehérje

1 g

14,2 g

5,9 g

Zsír

0,1 g

21,3 g

34,2 g

Szénhidrát

5,7 g

4,1 g

4,1 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek