Gluténmentes boldogságsüti - Egészségséf
Mára egy csokoládés lávasüti ajánlunk, amely garantáltan serkenti az endorfin (boldogsághormon) termelődését.
Az endorfin egy agyban termelődő fehérje jellegű, hormontartalmú anyag, amely felelős a fájdalom csillapításáért, másrészt az örömérzetekért. Ezt az anyagot szokás boldogsághormonnak nevezni. Ha olyan ételeket fogyasztunk, amelyek serkentik a boldogsághormon termelődését, lendíthetünk egy kicsit a kedvünkön.
A csokoládé hatására megváltozik a szervezetben a zsír és a szénhidrát aránya, ami befolyásolja a boldogsághormonok termelését. Ezért ajánljuk az alábbi receptet!
Hozzávalók:
12 dkg margarin
15 dkg étcsoki apróra vágva
3 tojás
5 dkg cukor vanília aroma
2 ek cukor a formához
margarin a forma kikenéséhez
A tojássárgájákat habosra verjük a cukorral. A csokoládédarabokat megolvasztjuk a margarinnal. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan, tojásos, cukros masszába keverjük. A szufléformákat kikenjük margarinnal, cukrot szórunk bele.
A masszát a formába adagoljuk, majd 220 C-os sütőben 15 percig sütjük. Nem tovább, mert megszilárdul a közepe. Forrón tálaljuk, ekkor még folyik a közepe.
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

