Gluténmentes boldogságsüti - Egészségséf

Gluténmentes boldogságsüti - Egészségséf

Mára egy csokoládés lávasüti ajánlunk, amely garantáltan serkenti az endorfin (boldogsághormon) termelődését.

Az endorfin egy agyban termelődő fehérje jellegű, hormontartalmú anyag, amely felelős a fájdalom csillapításáért, másrészt az örömérzetekért. Ezt az anyagot szokás boldogsághormonnak nevezni. Ha olyan ételeket fogyasztunk, amelyek serkentik a boldogsághormon termelődését, lendíthetünk egy kicsit a kedvünkön.

 

A csokoládé hatására megváltozik a szervezetben a zsír és a szénhidrát aránya, ami befolyásolja a boldogsághormonok termelését. Ezért ajánljuk az alábbi receptet!

Gluténmentes boldogságsüti - Egészségséf

Hozzávalók:

12 dkg margarin

15 dkg étcsoki apróra vágva

3 tojás

5 dkg cukor vanília aroma

2 ek cukor a formához

margarin a forma kikenéséhez

 

A tojássárgájákat habosra verjük a cukorral. A csokoládédarabokat megolvasztjuk a margarinnal. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan, tojásos, cukros masszába keverjük. A szufléformákat kikenjük margarinnal, cukrot szórunk bele.

A masszát a formába adagoljuk, majd 220 C-os sütőben 15 percig sütjük. Nem tovább, mert megszilárdul a közepe. Forrón tálaljuk, ekkor még folyik a közepe.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek