Gazpacho főzés nélkül - Egészségséf

Gazpacho főzés nélkül - Egészségséf

A spanyolok nagy kedvencének, a gazpachónak létezik főzött változata is, de az egyszerűség kedvéért mi most egy főzés nélküli változatot mutatunk. A hideg elkészítés miatt vitamin- és tápanyagtartalma is hatalmas.

Gazpacho főzés nélkül - Egészségséf

 

2 kg paradicsom

1 liter paradicsomlé

5 evőkanál olívaolaj

kevés citromlé és borecet

3 gerezd fokhagyma

1 kis fej vöröshagyma

1 kis fej lila hagyma

2 marék bazsalikomlevél

chiliszósz ízlés szerint

só, bors, cukor

2 szelet szikkadt kenyér

 

A tálaláshoz:

1 darab kaliforniai paprika

1 darab kígyóuborka

1 szál újhagyma

 

Elkészítés:

A leves hozzávalóit turmixgépbe tesszük (vagy botmixerrel) lepürésítjük. Hűtőszekrénybe tesszük egy napra, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor paprikát, uborkát, újhagymát aprítunk a tetejére. Lehetőleg üvegpohárban vagy edényben tálaljuk, úgy nagyon mutatós.

 

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek