Gazpacho főzés nélkül - Egészségséf
A spanyolok nagy kedvencének, a gazpachónak létezik főzött változata is, de az egyszerűség kedvéért mi most egy főzés nélküli változatot mutatunk. A hideg elkészítés miatt vitamin- és tápanyagtartalma is hatalmas.
2 kg paradicsom
1 liter paradicsomlé
5 evőkanál olívaolaj
kevés citromlé és borecet
3 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 kis fej lila hagyma
2 marék bazsalikomlevél
chiliszósz ízlés szerint
só, bors, cukor
2 szelet szikkadt kenyér
A tálaláshoz:
1 darab kaliforniai paprika
1 darab kígyóuborka
1 szál újhagyma
Elkészítés:
A leves hozzávalóit turmixgépbe tesszük (vagy botmixerrel) lepürésítjük. Hűtőszekrénybe tesszük egy napra, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor paprikát, uborkát, újhagymát aprítunk a tetejére. Lehetőleg üvegpohárban vagy edényben tálaljuk, úgy nagyon mutatós.
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

