Friss káposztasaláta - Egészségséfünk receptje

Friss káposztasaláta - Egészségséfünk receptje

Sajnos itt van az influenza-szezon, ilyenkor kiemelten fontos a természetes C-vitamin forrás. Ezt a salátát azért szeretem, mert önmagában is finom, de jó bármilyen sült vagy rántott hús mellé, illetve szendvicsekbe is. És az sem mellékes, hogy nem kellenek extra hozzávalók, hamar elkészíthető.

Elkészítési idő: 20 perc + 1 nap

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fejes káposzta
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • majonéz
  • pici cukor
  • 1 evőkanál olíva olaj

Friss káposztasaláta - Egészségséfünk receptjeHa van olyan elektromos konyhai eszközünk, amin különböző méretű dolgokat tudunk lereszelni, most nagyon jól hasznosíthatjuk. Közepes lyukú (más reszelőn nagy lyukú) tárcsát válasszunk, ezzel gyakorlatilag minden hozzávalót lereszelhetünk. A káposztát vágjuk nagyobb darabokra reszelés előtt. utána jöhet a hagyma, majd a sárgarépa. Az egészet lereszelés után jól keverjük össze. Egy nagyobb tálba öntsünk majonézt (ez a választott káposzta nagyságától is függ), keverjük simára a olajjal és egy kávéskanál cukorral. Ebbe forgassuk bele a káposzta keveréket, majd zárjuk le és egy napig hagyjuk érni a hűtőben.

Tipp! A majonézt magunk is kikeverhetjük, ebben az esetben nagyon figyeljünk rá, hogy a tojás nagyon friss legyen, illetve az olajat szinte cseppenként adjuk hozzá.

Jó tudni! A káposzta az egyik legfontosabb C-vitamin forrásunk. Sokan gondolhatják, hogy kár ezt elrontani majonézzel, de nagyon finom ízt ad hozzá, és lehet diétás formában is kapni. Cukorból pedig nyírfacukrot válasszunk.

MÉG TÖBB RECEPT EGÉSZSÉGSÉFÜNKTŐL!

 


Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek