Frankfurti leves - Egészségséfünk receptje

Frankfurti leves - Egészségséfünk receptje

Ez a leves nekem úgymond kettő az egyben. Egyes receptekkel ellentétben, én úgy kezdem el, mintha kelkáposzta főzeléket készítenék. Az eredmény így is nagyon finom, persze csak annak, aki szereti a kelkáposztát.

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • fél fej közepes kelkáposzta
  • 2-3 szem közepes burgonya
  • 4 pár frankfurti virsli
  • 2-3 gerezd fokhagyma zúzva
  • kis doboz tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • só, bors
  • kevés pirospaprika
  • őrölt kömény
  • majoranna

Frankfurti leves - Egészségséfünk receptje

A kelkáposztát csíkokra vágjuk és egy fazékba feltesszük főni. Ekkor még nem sózzuk, az a lényeg, hogy felforrjon, és ezt a levet leöntsük róla. Utána ismét felengedjük vízzel, hozzáadjuk a burgonyát és a karikákra vágott virslit. Sózzuk, borsozzuk, és majorannát, fokhagymát, pirospaprikát adunk hozzá. Addig főzzük, míg teljesen puha nem lesz. A lisztet elkeverjük kevés vízzel, majd amikor sima, hozzáadjuk a lisztet és tovább keverjük, hogy így is sima legyen. Amikor ezzel megvagyunk, behabarjuk vele a forrásban lévő levest.

Tipp! Főzelék főzésénél kevesebb vizet használjunk, és ne tejföllel habarjuk bel, hanem készítsünk egy rántást, és azzal sűrítsük. Ha hagyományosan szeretnénk elkészíteni a levest, először pirítsunk meg kevés szalonnát, majd adjunk hozzá aprított vöröshagymát, dobjuk rá a virslit, kicsit pároljuk meg, utána adjuk hozzá a káposztát, innen megegyezik a főzés menete.

Jó tudni! Azért kell felforralni a káposztát és leönteni az első vizet, mert így elveszíti puffasztó hatását. Ha vigyáznunk kell a szénhidrát és kalória bevitelre, a burgonyát ne tegyük bele, habaráshoz, rántáshoz használjunk szénhidrát csökkentett lisztet. én kipróbáltam, nem venni észre a különbséget.

MÉG TÖBB ÍNYCSIKLANDÓ RECEPT EGÉSZSÉGSÉFÜNKTŐL

Tápérték (100 g):

 

Kelkáposzta

Burgonya (nyers)

Pulyka virsli

Tejföl 12, 5-os

Energia

27 kcal

69 kcal

273 kcal

132 kcal

Fehérje

2,0 g

1,6 g

10 g

3,0 g

Zsír

0,1 g

0,1 g

25 g

12,0 g

Szénhidrát

6,1 g

15,7 g

2 g

3,4 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek