Fokhagymás, zsályás fogas - Egészségséf

Fokhagymás, zsályás fogas - Egészségséf

Mi magyarok kevés halat eszünk, pedig már rengeteg fajta kapható, és jobbnál jobb receptek vannak hozzájuk. Ez az elkészítési mód nagyon egyszerű, gyors.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 db fogas (süllő, pisztráng)
  • 3 citromkarika
  • kevés olaj
  • 1 leveles szár friss zsálya
  • fokhagymás fűszervaj
  • kevés száraz fehérbor
  • só, bors

Fokhagymás, zsályás fogas - Egészségséf

A megtisztított halat megmossuk és a felvágott hasába beletesszük a zsályát és a citromkarikákat, valamit 2 karika fokhagymás fűszervajat. Kívülről sózzuk, borsozzuk. Ezután veszünk egy alufóliát, megkenjük olajjal, ráhelyezzük a halat, és a tetejére is teszünk 2-3 karika fűszervajat. a fólia széleit felhajtjuk, az egészet meglocsoljuk pici (1 evőkanálnyi) száraz fehérborral, majd összezárjuk a fóliát. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Salátával, burgonyapürével, párolt zöldségekkel egyaránt tálalhatjuk.

Tipp! Ha valaki nem szereti a fokhagymás fűszervajat, használjon zöld fűszereset.

Jó tudni! Ez az eljárás párolás, nem várjuk, hogy a hal bőre ropogós lesz. Ezért nyúzott filéket is lehet használni. Ha valaki ropogós halat szeretne, süsse inkább só kéregben.

Még több recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

 

Pisztráng

Fokhagymás fűszervaj

Fehérbor

Energia

119 kcal

583 kcal

82 kcal

Fehérje

20,5 g

1,6 g

0 g

Zsír

3,5 g

62 g

0 g

Szénhidrát

0 g

4,7 g

2,6 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek