Fokhagymás zöldbabsaláta - Egészségséfünk receptje
Én, a magam részéről, nagyon szeretem a salátákat. Azonban, akárhogy variálom, egy idő után úgy érzem, mind egyforma. Ezért mindig keresem az új lehetőségeket, amikkel feldobhatok egy-egy főételt. Ez a saláta azonban annyira jól sikerült, hogy magában is megállja a helyét!
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Hozzávalók:
- ½ kg zöldbab (sárga hüvelyű) mosva, vágva
- ¼ kg zöldbab (zöld hüvelyű) mosva, vágva
- 1 doboz vörösbab
- 1 közepes vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma zúzva+ 2-3 gerezd
- olíva olaj
- só, bors, majoranna
Az olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a kétféle babot (sárga, zöld), felöntöm vízzel, hozzáadom a fokhagymát, fűszereket, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára párolom. Ha sok lé maradt, akkor azt elfőzöm alóla. Hagyom kihűlni, majd összekeverem a vörösbabbal. Aki szereti a fokhagymát, a hideg salátához hozzáadhat még 2-3 gerezdet zúzva.
Tipp! Húsimádók adjanak hozzá 1 csomag füstölt virslit karikázva akkor, amikor elkezdjük főni. Ettől egy kicsit füstős íze lesz, így akár egy teljes főételt kiválthatunk vele.
Jó tudni! A hüvelyesek felfújhatnak, ezért, aki erre érzékeny, annak vigyáznia kell vele. Viszont A diétázók egész nap ehetik, hiszen viszonylag alacsony a kalóriatartalma, minimális zsiradékot tartalmaz.
Tápérték: (100 g)
|
Zöldbab |
Vörösbab konzerv |
Energia |
28 kcal |
84 kcal |
Fehérje |
1,89 g |
5,2 g |
Zsír |
0,2 g |
0,3 g |
Szénhidrát |
7,6 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

