Fogyásom története: "Gyönyörű akartam lenni az esküvőmön"

Fogyásom története: "Gyönyörű akartam lenni az esküvőmön"

Amikor 83 kiló lett, Fruzsi úgy döntött, hogy ez nem mehet így tovább. Az addigi harmatgyenge fogyási kísérletek után elszántba kapcsolt, és egész élete megváltozott.

“Mindig is voltak problémáim a súlyommal. Szerencsére komolyabb egészségügyi panaszom nem lett emiatt. Tökéletesen ismertem, mit jelent a jojó effektus, mert számtalanszor próbáltam ki mindenféle csoda diétát, amik pár nap alatt ígértek 5-10 kg fogyást. Ez nagyon csábítóan hangzik egy túlsúlyosnak, de persze ezek a diéták az esetek nagy többségében hamar kudarcba fulladtak, és nem hogy a kívánt eredményt nem hozták, még súlygyarapodáshoz is vezettek.”

Ez nem mehet így tovább!

“Akkor döntöttem el, hogy életmódot kell váltanom, mikor a 162 cm magasságomhoz 83 kg lettem. Úgy éreztem, ez nem mehet így tovább, tudtam, hogy nem a kiskapukat kell keresnem, hanem olyan módszert kell alkalmaznom, ami tartós, egy életre szól. Szerencsére rengetegen álltak mellettem, hogy segítsenek: a családom, a vőlegényem, de főleg az egyik legjobb barátnőm, aki éppen akkoriban tanult edzőnek, így vele jártam a legtöbbet edzeni.  Ami még inkább motivált, hogy gyönyörű akartam lenni az esküvőnkön, ami idén nyáron volt, és nem a teltkarcsúaknak szánt esküvői ruhafazonokból akartam válogatni.

Fogyásom története:

A napjaim szerves részévé váltak az edzések, volt, hogy 2-3 órát is eltöltöttem az edzőteremben. Futottam, amit előtte kifejezetten utáltam, és én, aki világ életemben lesétáltam az iskolai Cooper teszteket, szépen lassan odáig jutottam, hogy képes voltam megállás nélkül egy egész órát futni. Ami még jobb, hogy mindezt önszántamból csináltam, mert szerettem, mert kikapcsolt, és le tudtam vele vezetni a stresszt. Szuperül éreztem magam egy kiadós futás után, mert testileg ugyan elfáradtam, de lelkileg feltöltődtem. A futás mellett különböző csoportos órákra jártam, sok mindent kipróbáltam. Ha kimaradt a napi edzés, nagyon hiányzott és nem tudtam mit kezdeni magammal.”

Egészséges alapanyag, finom étel

“A mozgás mellett természetesen az étkezésnek is nagyon fontos szerepe volt a fogyásomban. Teljesen új étrendre váltottam, kikerültek az étkezéseimből a finomított élelmiszerek, a gyors ételek, nasik, cukros üdítők, és helyettük megismerkedtem a tiszta étkezéssel. Rengeteg friss zöldséget és gyümölcsöt, natúr sovány húst és zsírszegény fehérjéket fogyasztottam, napi 2-3 liter folyadékot, főként vizet és frissen facsart gyümölcsleveket ittam, és megtanultam egészséges alapanyagokból finom ételeket készíteni. Naponta ötször étkeztem kisebb adagokat és este 6 után már nem ettem.

Fogyásom története:

Már korábban is a szenvedélyem volt a főzés és sütés, van egy gasztroblogom is ahol az egészséges receptek mellett sütemények és más finomságok receptjeit osztom meg saját fotókkal illusztrálva. Nagyon hamar potyogtak le rólam a kilók, de egy kis szünetet sem hagytam. Januárban kezdtem az életmódváltást, és december végére 28 kilóval lettem kevesebb!“

Nem akartam újrakezdeni

“A kezdet kezdetétől tudtam, hogy a fogyás hosszú és nehéz út lesz, és azt is tudtam, hogy soha többé nem akarom előlről kezdeni. Ez az életmód - ahogy a nevében is benne van - egy életre szól. A mai napig figyelek arra, mit, mikor és mennyit eszem, és heti rendszerességgel járok edzeni is. Persze az étrendem már nem olyan szigorú, néha megengedek magamnak egy-két bűnös napot, amikor azt eszem, amit csak megkívánok, mert ez most már csak a súlyom megőrzéséről szól, nem pedig a súlyvesztésről.

A súlyom mellett a személyiségem is megváltozott, sokkal nyitottabb, magabiztosabb lettem, és végre szeretem és elfogadom magam. Rengeteg elismerést kaptam az ismerőseimtől és egy életmód magazinnak is elkezdtem cikkeket írni, ahol részletesen beszámoltam az étrendemről, az edzéstervemről, tippeket és tanácsokat adtam a fogyni vágyóknak. A mai napig megkeresnek, hogy segítsek másoknak és ez így, másfél év távlatából nagyon jó érzés. Sok erőt ad ahhoz, hogy ne adjam fel.”

Fogyásom története:

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek