Fő a biztonság: segédeszköz orális szexhez

Fő a biztonság: segédeszköz orális szexhez

Nem csak behatolással, de orális szexszel is elkapható egy csomó szexuális fertőzés. Ezért aki egészen biztosra akar menni, akkor is védekezzen, ha csak a szája érintett a dologban.

Ez pedig nem csak nőkre, de férfiakra is vonatkozik, hiszen orális örömökben nem csak egy nő részesíthet egy férfit, de fordítva is (és egyéb variációkat még nem is említettünk). Ezért született meg a nagyszerű találmány, amit magyarra fordítva „nyalókendőnek” (angol: oral dam, lickpads, német: Lecktuch) nevezhetünk. Magyar oldalakon az orál szex kendő kulcsszavakra kaphatunk megfelelő találatot az internetes keresőkben.

 

Fő a biztonság: segédeszköz orális szexhez

 

Ez valójában egy vékony latexből készült kis kendőcske, amelyet orális érintkezés során a partner szeméremtestére vagy ánuszára kell helyezni. Általában ízesített, menta, eper, szőlő vagy vanília, kinek mi tetszik. A kendő megóv a fertőzések bizonyos fajtáitól, például baktériumoktól, parazitáktól, trippertől, a HPV-től, amely daganatos betegségek (pl. garatrák) kialakulásáért is felelős lehet, illetve egyéb vírusoktól, gombás eredetű betegségektől is. Bár a HIV szájon át történő terjedése nem túl gyakori, nem zárható ki, ezért emiatt is érdemes lehet használni ezt az eszközt.

 

A speciálisan orális célra kifejlesztett kendőcskét a dobozban található leírás szerint, a megfelelő felével a szeméremtestre kell szorítani, és az orális szex alatt végig ott kell tartani. Megfordítani, elhúzni értelemszerűen nem szabad. Ha valaki nem jut hozzá a „nyalókendőhöz”, a szakirodalom szerint alternatívaként működhet egy szétvágott gumióvszer is, amit az orális aktus után el kell dobni, és ha behatolásra is sor kerül, egy másikat kell használni.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek