Fiatalosan 70-en túl! Bemutatjuk címlaphölgyeinket

Fiatalosan 70-en túl! Bemutatjuk címlaphölgyeinket

Az életet nem lehet megunni! – legalábbis erről meséltek a hetedik ixen túli címlaphölgyeink. Sőt! A mozgás, a szerelem, a szenvedély a mindennapok része lehet bármikor, ha az ember nyitott rá.

Orgoványi Györgyné Marika (73)

„Titkárnőként dolgoztam, két főnököm volt, akik rendszeresen „ketté akartak tépni“, annyi feladatot bíztak rám. Ennek ellenére szerettem dolgozni, de azért megkönnyebbüléssel töltött el a nyugdíjazás. Öt éve váltam el a férjemtől, rendes, aranyos ember, de beleszeretett Afrikába… Sok-sok éven át ott dolgozott, aztán egy nap azt mondta: költözzünk ki együtt, én viszont nem akartam ott élni! Itthon maradtam, és itt is folyton mozgásban vagyok. Sokszor semmi dolgom, de felpattanok a biciklimre és elmegyek valahova. Van egy barátom, akivel  színházba, operába járok, és a barátnőimmel is sok időt töltünk együtt. Nemrég új hobbim is lett, kaptam egy digitális fényképezőgépet, és szenvedélyemmé vált a fotózás! Rendszeresen internetezek, nagyon sok levelezőtársam van. Igyekszem a számítógép fortélyait ellesni és használom is, több-kevesebb sikerrel. Már csak egy unoka hiányzik az életemből, de tudom, hogy nem kaphat meg mindent az ember, és annak is örülnünk kell, amink van.”

Fiatalosan 70-en túl! Bemutatjuk címlaphölgyeinket

Riskóné Marika (70)

„Tervező technikus voltam a hajógyárban, majd később kontrollerként dolgoztam a Fővárosi Vízműveknél, 55 évesen mentem nyugdíjba, de utána is volt feladatom, mert édesanyámat, majd a férjemet kellett ápolnom, aki végül 58 évesen hagyott özvegyen. Azóta volt egy komolyabb kapcsolatom, de mivel nős férfi volt, de végül közös életünk kapujából visszatáncolt a családjához. Azóta tudom, hogy 60 évesen is lehet őrülten szerelmes az ember!(kiemelés) Bevallom, hogy most már félek a férfiaktól, sajnos inkább negatív élményeim voltak velük életem során. Amikor kimozdulunk a barátnőimmel, akkor is azt szoktam mondani, hogy én táncolni jöttem ide, nem ismerkedni! Amúgy imádom a zene minden formáját, szeretek táncolni, utazni. Már többször voltam Ázsiában, a 70. születésnapomra pedig egy Dalmát körutazást kaptam a lányomtól. Rajongok a természetért, az agyamat számítógépes rejtvényekkel próbálom frissen tartani, a tévét nem szeretem, mert úgy érzem, arra kényszerít, hogy leüljek. Ha valami bajom van, végigsétálok a Margitszigeten, belemélyedek a gondolataimba, elnyalok egy fagyit, és máris minden jobb”.

Fiatalosan 70-en túl! Bemutatjuk címlaphölgyeinket

Molnár Lászlóné Julika (90)

"Gyermekkoromat nővéremmel és öcsémmel Gyulán töltöttem szüleim gondoskodó szeretetében. Fodrásznak tanultam, majd a II. világháború végett vetett gondtalan ifjú éveimnek. 1945 januárjában növéremmel együtt három és fél évre orosz munkatáborba kerültünk, ahol  azonnal felnőtté váltam. Számoltam a perceket, napokat és arra gondoltam, ha túlélem, már semmi sem lesz nehéz. A fogságból épségben hazaérkeztünk és nemsokára felköltöztünk Budapestre, ahol megismertem egy nagyon rendes embert, aki haláláig hűséges szerelmem, társam és imádott gyermekünk édesapja volt.

Éva lányom nagyon aranyos gyermek volt és bebizonyosodott, hogy jól neveltük, mert a mai napig számíthatok rá. Az ő szerető gondoskodása is közrejátszik abban, hogy ilyen hosszú, boldog életet élhetek. Ikerunokákkal ajándékozott meg, és bár egyelőre csak egy dédunokám van, remélem, megélem még több gyermeke születését is. Hét esztendeje combnyaktörést szenvedtem, a gyors gyógyulásom a dédunokámnak és az okos kis családomnak köszönhettem, akik a mózeskosarat kitették a kerti asztalra, és így a kíváncsiság meggyógyította a lábam.(kiemelés) A lányommal és a vejemmel Velencén élünk, ahol rendszeresen összejön a család. A makula degenerációm miatt nem látok teljesen jól, de érzem az apró érintésekből, a kedves szavakból, hogy milyen szoros ez a családi kötelék. Tudom mi az élet rendje, de oly jó lenne (kiemelés) ebben a boldogságban még hosszú ideig létezni."

Fiatalosan 70-en túl! Bemutatjuk címlaphölgyeinket

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek