Félrediagnosztizálták a tehetségkutató sztárját

Félrediagnosztizálták a tehetségkutató sztárját

Susan Boyle a Britain's Got Talent című műsorban vált méltán híressé elképesztő hangjával. Az énekesnő mindig is különc és furcsa volt, de csak most jött rá, miért.

A hétvégén először beszélt a hirtelen hírnévvel való megküzdéséről Susan Boyle. A felfedezett tehetség végre fellélegezhetett, mert már tudja, milyen egészségügyi probléma okozza a tüneteit.

Félrediagnosztizálták a tehetségkutató sztárját

A művésznőnek gyerekként tanulási nehézségei voltak, és tüneteit agykárosodásként diagnosztizálták. Susan életét nagyon megkeserítette ez a diagnózis, ugyanis a suliban csak „Susan Simple” (Egyszerű/butuska Susan) gúnynéven emlegették társai.

Most, hogy Susan már betöltötte az 52. életévét, azonban kiderült, hogy az orvosok mindvégig tévedtek. Egy skót professzor megállapította, hogy a hölgy Asperger-szindrómával küzd, ami az autizmus egy formája, ami főleg a szociális interakcióit és a kommunikációját befolyásolja.

„Mindig is tudtam, hogy egy hibás címkét viselek magamon. Most sokkal inkább értem, hogy mi a baj. Megkönnyebbültem, és sokkal jobban érzem magam a bőrömben” - mesélte Susan Boyle felszabadultan.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek