Farsangi részeg csirke
Csirkét bármikor ehetünk. Igen, de nem ilyet! Ezt a receptet ínyenceknek ajánljuk.
Hozzávalók:
- 1 közepes csirke - 10 dkg vaj - 3 dl fehérbor - 20 dkg szeletelt bacon - őrölt bors, só
A csirkét alaposan megsózzuk kívül-belül, borssal megszórjuk, jól belemasszírozzuk. Egy magas falú tepsibe fektetjük, megkenjük-locsoljuk a felolvasztott vajjal. Aláöntjük a bort, majd fóliával lefedve 180 Celsius-fokos sütőbe tesszük. Az elpárolgott bort pótoljuk, néhányszor megkenjük a csirkét a kisült lével. Amikor megsült a csirke, betakarjuk a szalonnával, és fólia nélkül ropogósra sütjük.
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

