Fájdalommentes mammográfia?

Fájdalommentes mammográfia?

A nőknek a mammográfiai vizsgálat az egyik legfontosabb szűrés az életük során, hiszen a világon több mint egymillió nőnél diagnosztizálnak emlőrákot, és hazánkban is egyre növekszik ez a szám. Sajnos a húszas és harmincas korosztály körében is egyre többen érintettek. Mindig féltem ettől a vizsgálattól, hiszen nem tudtam, hogy mi lesz a végeredmény, illetve eléggé fájdalmas volt a röntgenes mammográfiai eljárás. Ezért is örültem annak, amikor megtudtam, hogy létezik egy nagyon pontos és precíz, valamint fájdalommentes mammográfiai eljárás is.

2013.10.18
Mindig is nagyon féltem a röntgen mammográfiától, egyre több rossz tapasztalatot is gyűjtöttem be az évek során, ezért nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy létezik egy nagyon precíz és fájdalommentes mammográfiai eljárás is. Mivel néhány cisztát felfedeztem a mellemben ezért is volt fontos, hogy elvégeztessem ezt a vizsgálatot. A hagyományos mammográfiai vizsgálat fájdalmát már nem akartam még egyszer átélni ezért interneten rákerestem és meg is találtam a helyet, a MeDoc Egészségközpontot, ahol egyedüliként végeznek ilyen vizsgálatot. Ezt nekem találták ki, rögtön kértem is időpontot.

A belvárostól nem messze eső, barátságos egészségközpontban kedvesen fogadtak és mivel konkrét időpontra hívtak, várni sem kellett. A helyiség, ahová bekísértek kellemes hangulatú és cseppet sem egy orvosi rendelőre hasonlít. A vizsgálatot végző asszisztens mialatt levetkőztem elmondta pontosan, hogy mi fog történni velem.

 Fájdalommentes mammográfia?A CT-lézer mammográfiánál - a komputertomográfhoz hasonlóan - keresztmetszeti képeket készítenek az emlőszövetről, hasonlóan, ahogy a CT a testről. A keresztmetszeti képek külön-külön, rétegenként is megjeleníthetőek, így minden terület a legprecízebben vizsgálható. Ezzel a technológiával már az igen korai elváltozások is kimutathatók, míg a vizsgálat során nincs káros sugárzás, és nem jár a mellek kellemetlen összenyomásával sem. Az egész mammográfiai vizsgálat pedig nem tart tovább húsz percnél. Miközben hason feküdtem lassan, de biztosan félálomba szenderültem, és ehhez még hozzásegített a gép csendes zümmögése is Az asszisztens kedvesen ébresztgetett a végén, annyira kikapcsolt a pihenés a kezelőágyon.
Ezután átkísértek az ultrahangvizsgálatra, ahol dr. Gergely Mária radiológus várt, aki alaposan kikérdezett, mielőtt elvégezte az ultrahangos emlővizsgálatot. Ez sem tartott 5 percnél tovább.
Amíg felöltöztem, azon gondolkodtam, ha ez ilyen gyorsan és fájdalommentesen zajlik, akkor a nők többsége miért nem ezt az eljárást választja? Persze a válasz egyértelmű, hiszen nem sokan tudják, hogy létezik egy ilyen megoldás is.
Az eddigi tapasztalataim alapján kijelenthetem, hogy a legalaposabban ebben a rendelőben vizsgáltak meg, mind az ultrahangos, mind a tapintásos vizsgálat során is. A leleten a legapróbb részletekig, aprólékosan feltüntetésre került az összes kisebb eltérés, ilyen precíz felsorolást még nem kaptam kézbe eddig sehol, pedig szép gyűjteményem van már.
A három vizsgálat (CT laser, ultrahangos, tapintásos) eredménye megnyugtató volt, a vizsgálat gyorsan és fájdalommentesen zajlott, kellemes környezetben, így hát én is jókedvűen távoztam a klinikáról és közben már fel is hívtam az egyik barátnőmet, hogy elújságoljam a neki, milyen pozitív élményben volt részem, pedig mammográfiai vizsgálaton voltam....


Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek