Ezt teszi a kávé a bőröddel

Ezt teszi a kávé a bőröddel

Imádjuk a kávét, feketén, tejjel, erősen, hosszúra főzve – mindenhogyan. De vajon mit tesz a bőrünkkel, ha sokat iszunk belőle.

Évek óta számos kutatás foglalkozik a kávé áldásos vagy kevésbé áldásos hatásaival. Valóban szárítja a bőrt? Pattanásokat okoz? Lássuk az eredményeket!

A kávé csökkenti a bőrrák kialakulásának kockázatát

Az amerikai National Cancer Institute egy 10 éves kutatás után arra az eredményre jutott, hogy a rendszeres kávéfogyasztás 20 százalékkal képes csökkenteni a bőrrák kialakulásának esélyét. Főként az agresszív melanómákra van jó hatással a kávé, ennek ellenére a kutatók az javasolják, inkább védjük bőrüket a káros UV-sugárzástól, mint vödörszámra igyuk a kávét.

Ezt teszi a kávé a bőröddel

A kávé stresszt okoz

A koffein befolyásolja az adrenalin- és a kortizoltermelést, ezért érezzük úgy, hogy felpörget. Hosszú távon azonban nem feltétlenül tesz jót. A kávétól fakó lesz a bőr A túlzott koffeinfogyasztás miatt a bőrben található apró erek összeszűkülnek, kevesebb vér jut a bőrbe. Emiatt sápadtnak, fakónak látszik az arcunk.

A kávé kiszárítja a bőrt?

5-7 kávé elfogyasztása nem befolyásolja a test vízháztartását annak ellenére sem, hogy vízhajtó hatása van. A szervezet azonban hozzászokik a koffein ezen hatásához, és megfelelő mennyiségű víz fogyasztása mellett nem mutatkozhat meg a bőrön.

A kávé pattanásokat okoz

Nem a kávé okoz pattanásokat, hanem a tej, amit a kávéval iszunk. A tejtermékek nyomot hagyhatnak a bőrön, ezért óvatosan a fogyasztásukkal!

A kávé fiatalítja a bőrt?

A kávéban valóban találhatóak antioxidánsok, amelyek segítik a szervezetünket az öregedéssel vívott harcban. A világosabb és közepes pörkölésű kávékban több antioxidáns található, ha erre a hatásra vágyunk, ilyet fogyasszunk, de csodára azért ne számítsunk!

A kávé védi a májat

Egyes kutatások szerint a rendszeres kávéfogyasztók 40 százalékkal kisebb eséllyel szenvednek májrákban, mint azok, akik nem isznak kávét. Ez a hatás a kávé hatóanyagainak köszönhető, ezért

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek