Ezért van veszélyben Katalin hercegné - Vészes terhességi hányás

Ezért van veszélyben Katalin hercegné - Vészes terhességi hányás

A sok találgatás után a királyi család hétfőn örömhírrel szolgált, hiszen bejelentették, hogy Katalin hercegné ismét áldott állapotban van. Kénytelenek voltak ezúttal is korán bejelenteni a várandósságot, mert Katalin rosszullétei miatt nem lehetett tovább titokban tartani a dolgot.

A mai bejelentés nyomán kiderült, hogy Katalint a Kensington palotában kezelik, mert akárcsak első terhességénél, most is vészes terhességi hányástól szenved. Ez nem egyszerű reggeli rosszullét, amit sok más kismama is átél, hanem egy veszéls állapot, ami akár kiszáradáshoz is vezethet. A hercegné akár naponta harminc alkalommal is hány állapota miatt.

Ezért van veszélyben Katalin hercegné - Vészes terhességi hányás

A tünetek általában a 6. héten kezdődnek, és nem múlnak, míg be nem tölti a terhesség a 12. hetet. Szakértők szerint ez a szörnyű állapot a terhességi hormon, a HCG túl magas szintje miatt alakul ki.  A kiszáradás veszélye mellett azzal is szembe kell nézni ilyenkor, hogy mind a mama, mind a baba nem jut elég tápanyaghoz. Előfordulhat, hogy a frissen terhes anyuka testsúlyának a 10 százalékát is elveszíti.

Kívánjuk Katalinnak, hogy gyorsan teljen el ez a pár hét, és utána gondtalanul élvezhesse várandósságát.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek