Ez a legideálisabb kor a fogyásra!

Ez a legideálisabb kor a fogyásra!

A nők számára a 32 éves kor a legideálisabb, ha fogyókúrázni szeretnének, míg a férfiak a jelek szerint 31 évesen adják le fölösleges kilóikat a legkönnyebben.

A harmincas éveink eleje tökéletes vízválasztó, ilyenkor ugyanis a többség felhagy a endszeres bulizással, és jobban odafigyel az étrendjére, mint korábban. Ugyanakkor azok, akik a harmincas éveik végén, esetleg a negyvenes éveik elején járnak, kevesebbet törődnek a külsejükkel, mint a fiatalabbak, ezért fogyniuk sem egyszerű – derül ki egy étrendkiegészítőkkel foglalkozó nemzetközi cég friss kutatásából, amely 1000 résztvevő segítségével készült.

Ez a legideálisabb kor a fogyásra!

A megkérdezettek túlnyomó többsége – 82 százalék – számolt be arról, hogy a 30. születésnap egyfajta vízválasztó volt a számukra, amikor is képessé váltak arra, hogy tudatosan figyeljék a testüket és következetesek legyen az étrendjükkel kapcsolatban, így érthető, hogy ettől a ponttól kezdve könnyebben leolvadtak róluk a kilók. A statisztika megértéséhez azt is tudnunk kell, hogy az átlagos brit nő néhány héttel a 30. születésnapja előtt szül először, tehát 32 éves kora körül jön el az az időszak, amikor friss anyaként többet tud foglalkozni a külsejével, és szeretné leadni a terhesség során felhalmozott extra kilókat. Úgy tűnik, a házas nők eleve kevesebb gyorsételt esznek, mint az egyedülállók: tízből négy válaszadó – tehát 42 százalék – arról számolt be, hogy az esküvő után egészségesebben kezdett táplálkozni.

Mi a helyzet a férfiakkal? Nos, a megkérdezettek 36 százaléka azt állította, hogy 30 és 35 év között fogyott a legkönnyebben, s a 31. születésnap környéke bizonyult a legtökéletesebbnek diéta szempontjából. A jelek szerint mindkét nem számára fontos mérföldkő a harmincas szám, amelynek köszönhetően igyekszenek jobban odafigyelni a testük jelzéseire. Mindenki tart attól, hogy öregedni kezd, ezért harminc fölött egyszerűen jobban vigyáz a vonalaira.

Mikor hízunk a legkönnyebben? Korábbi cikkünkből azt is megtudhatja!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek