Erotikus álmaid jelentése

Erotikus álmaid jelentése

Egy nő karjaiban jutsz el a csúcsra éjjeli látomásodban, míg hőn szeretett pasid békésen szunyókál melletted? A legnépszerűbb erotikus álmok képeit és azok mögöttes tartalmát vesszük kíméletlenül górcső alá!

2013.10.18

Meglehetősen ziláltan, túlfűtötten ébredtél egy buja álmot követően? Nem kell megijedni, az erotikus álmok - legyen a főszereplőjük, helyszínük és temperamentumuk bármilyen szokatlan is - önmagukban véve természetesnek mondható jelenségek. Megfejtésükhöz azonban, mint minden álom esetén, mélyebbre kell tekintenünk pusztán a cselekvések sugallta mondanivalónál! Az alábbiakban a legnépszerűbb erotikus álmok részleteit és azok jelentését olvashatod.

Erotikus álmok szereplői:

Szex a régi Kedvessel

Megnyugodhatunk, ugyanis a régi partner(ek) felbukkanása kevés esetben utal arra, hogy lelkünk mélyén még mindig vonzónak tartanánk volt szerelmünket. A jelenünkben, és boldog párkapcsolatunkban ily módon megjelenő Kedves, inkább képletes jellegű. Vágyunk az általa nyújtott felszabadult életérzésre, biztonságra vagy az érzelmek teljes megélésére. Boldognak hitt párkapcsolatunk lehet, hogy mégsem olyan boldog!

Egy ágyban az ellenséggel

Álmunkban olyasvalakivel szeretkezni, akivel a való életben soha - még fajfenntartás szempontjából sem, mint utolsó emberpár -, az bizony igen hátborzongató tud lenni! Egy utálatos munkatárssal, szomszéddal vagy a felettessel szeretkezni éjjel, nem titkolni kívánt vonzalomra utal, hanem arra, hogy az illető bizonyos tulajdonságait felettébb irigyeljük. Pl.: a kolléga határtalan bátorságát, aki kockáztatni is képes azért, hogy mindig megkapja, amit akar!

Sztárral párban

Egy heves együttlét Brad Pittel? Sajnos, nem a közelgő jövő előrevetülését jelképezi az álomkép, hanem egy elismerésre vágyó, sikereket áhító személyiség felkiáltása! „Én is ilyen akarok lenni, ilyen vagy ehhez hasonló karriert kívánok elérni!” Emellett jelképezheti a híres szerető azt is, hogy jelen életeddel nem vagy teljes mértékben elégedett. Újdonságra, életed teljesen más nézőpontban való megvilágítására vágysz, nem olyanra, mint amit jelenleg átélsz!

Az arc nélküli ember

Az álmok gyakran azt kompenzálják furcsának tűnő képeikkel, amiket nem kapunk meg, nem merünk vállalni életünk során.

Erotikus álmaid jelentése

Az idegen személlyel, vagy „arc nélküli” egyénnel - ébredés után csak testének részleteire emlékszünk, arcára egyáltalán - való szertelen szeretkezés annak a jele, hogy valami újdonságra vágyunk, s ily módon próbálunk menekülni a szürke hétköznapokból, a rutintól terhes életmódunktól!Több személlyel való aktus a felelősség, kötelezettségek alóli kibújás jele!

Nemek harca: homo- és biszexualitás

Egy újabb meglepő, ám igen gyakori típusa az erotikus álmok tárházának, ha saját nemünk képviselőjével szeretkezünk álmunk során! Amennyiben párkapcsolatban élünk, úgy az abból hiányzó fontos vonások hiányát vetítjük azonos nemű párunkra, azaz a kedvesség, törődés, és teljes összhang hiánya miatt jelenik meg álmainkban a homoszexualitás! Emellett sugallhatja a korlátok, valamint elnyomás alóli kitörés erősödő vágyát is! Ritkább esetben e szex formájában tör felszínre kíváncsiságunk.

Közönség

Az erotikus álmok képei között gyakorta feltűnhetnek állatok vagy az álmodóval szoros rokonsági kapcsolatban élő személyek, akár szülők is. Jelenlétük az egyén érzelmi világával vannak szoros összefüggésben, nem pedig szexuális vágyakról adnak hírt!

Állatok

Az aktust figyelő macska és kutya, legtöbbször párkapcsolatban élő személyek álmában jelenik meg. A macska a szenvedélyesség, gyengédség szimbóluma, álombéli jelenléte arra utal, hogy párkapcsolatodban partneredtől érzékibb közeledést igényelsz, mint amilyet jelenleg kaphatsz. A kutya a hűséget szimbolizálja, éjjeli látomásban való megjelenésének két jellegzetes formája van: az első, mikor is csóválja a farkát, a második pedig, mikor kivillantja fogait, azaz vicsorog.Az első kép arra utal, hogy a párkapcsolat a lehető legjobb úton halad, tökéletes a harmónia. Az utóbbi azonban, valószínűleg megcsalásnak a jele. Lehet, hogy mégsem annyira felhőtlen a kapcsolat?!

Szülők

A szülők jelenléte közbeni szex, egy múltbéli eseménynek köszönhető. A legtöbb esetben arra lehet következtetni ezekből az álomképekből, hogy egy-egy cselekvés során nem voltunk biztosak abban, hogy szüleink jó szemmel nézik döntésünket.

Erotikus álmaid jelentése

A bizonytalanság, esetleg a később fellépő bűntudat hatására jelenhetnek meg álmainkban szüleink!

Perverziók

Az álomban megjelenő perverz képek, melyeket a valós szex során sosem élünk át, szintén jellemünkre, kívánalmainkra utalhatnak.

Megkötözés

A megkötözés nem mást jelent, mint béklyókat, melyek az életedet nehezítik. A körülmények melyekben élsz, nem épp a legkedvezőbbek számodra, elnyomják személyiséged, önmagad teljes megvalósítását. Szexuális értelemben azonban más értelmet kapnak a kötelek, ekkor ugyanis azt fejezik ki, hogy erőteljesebben akarod megélni szenvedélyeidet!

Mazochizmus

Ha szex során az okoz örömet, hogy testedet meggyalázzák/megkínozzák, az arra utalhat, hogy a hétköznapokban nem sikerül mélyebb érzelmeket megélni, teljes egészében átadni magad bizonyos helyzeteknek. Az alárendeltség érzete során, szélsőséges érzéseket is magadénak tudhatsz, ezért jelenik meg szexuális töltetű álmokban e szerepkör.

Domina szerep

A domina szerepben való tetszelgés utalhat rég elszenvedett alárendeltségre, melyet ily módon akarsz kompenzálni, megbosszulni. Mind a gyenge, mind az akaraterős emberek álmai között szerepelhet a fent említett helyzet, előbbiek esetében egy védekező fellépés, utóbbiak esetében pedig az uralkodói vágy kiteljesedése jelenik meg! Amennyiben ténylegesen van traumatikus háttere az álomképnek, úgy érdemes szakemberrel megvitatni annak igen nagy jelentőségét!

Erotikus álmaid jelentése

A fantázia által előhozott szexuális képeket mi magunk generáljuk a lehető legtudatosabban, szexuális vágyaink kielégülése érdekében, míg az erotikus álmok gyakorta egyáltalán nem állnak kapcsolatban szexuális életünkkel, sokkalta inkább saját magunkkal és a külvilággal. Alvás közbeni lejátszódásukat nem tudjuk befolyásolni, jelentésüket azonban szinte minden helyzetben megérthetjük, pusztán figyelnünk kell rájuk!

Forrás: napidoktor.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek