Epres mojito - Egészségséf
Az eperszezonnal beköszöntött a frissítő koktélok időszaka is. Én azt gondolom, hogy minden friss gyümölcs felhasználásával készíthető alkoholos vagy alkohol nélküli koktél. Íme egy epres változat.
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
- eper
- fehér rum
- nádcukor
- friss mentalevél
- jégkocka
- lime
Ennek a koktélnak az a lényege, hogy az eper és a menta íze domináljon. Ezért limeból csak annyit tegyünk bele, hogy legyen egy kis savanykás, frissítő íze is. Az epreket mossuk meg és felezzük. A poharak legaljába tegyünk nádcukrot, együnk rá mentaleveleket, pici citromlevet, és felezett epreket. Kicsit törjük össze, majd öntsünk hozzá rumot. Tegyünk bele jeget és vízzel öntsük fel.
Tipp! A boltokban kapható mojito szirup, azt is használhatjuk, vagy akár nyírfacukrot. Nagy kancsóban is összeállíthatjuk, és fogyasztásig hűtőbe rakhatjuk.
Jó tudni! Nagyon melegben inkább alkoholmentes változatot igyunk, sőt a cukrot is kihagyhatjuk, mert attól még szomjasabbak lehetünk. Így gyerekek is nyugodtan ihatják.
Még több epres recept Egészségséfünktől:
Tápérték (100 g)
|
Eper |
Nádcukor |
Energia |
32 kcal |
396 kcal |
Fehérje |
0,6 g |
0 g |
Zsír |
7,6 g |
0 g |
Szénhidrát |
0,3 g |
99,6 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

