Eperturmix felturbózva - Egészségséfünk receptje

Eperturmix felturbózva - Egészségséfünk receptje

Itt a kánikula, nem hallunk mást, mint hogy igyunk eleget. Nagyon fontos a megfelelő folyadékpótlás, mely elsősorban víz, azonban én például nem tudok másfél liternél többet meginni. Szakemberek azt javasolják ebben az esetben, hogy a folyadékbevitelt próbáljuk minél változatosabbá tenni. Íme egy ötlet, ami akár reggelinek vagy tízórainak is beillik, alacsony a kalóriatartalma, és pótolja a folyadék egy részét. A vitamintartalomról nem is beszélve!

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók:

  • 15 dkg eper
  • 10 dkg málna
  • 1 db alma
  • jég
  • díszítéshez mentalevél

Eperturmix felturbózva - Egészségséfünk receptje

Az ital elkészítésének leírásával most nincs sok dolgom. Mossuk meg a gyümölcsöket, távolítsuk el az eper zöld levelét, az alma magházát, az almát daraboljuk fel, majd az egészet tegyük bele egy turmixgépbe és turmixszoljuk össze. Poharakba helyezzünk  jeget, és töltsük rá a turmixot, majd díszítsük mentalevéllel.

Tipp! Ami megmarad, azt tegyük bele jégkocka tartóba, és fagyasszuk le. Akár egy következő turmix jeges alapját is adhatja, akár ásványvízbe téve, ízesítőnek is használhatjuk.

Jó tudni! Egy átlagos napon egy átlagember vízháztartásának fenntartása érdekében kb. 2,5 liter folyadékot kellene fogyasztania. Melegben ez a mennyiség növekszik, fokozottan ügyeljünk rá, hogy kánikulában többet igyunk.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek