Receptek epediétához
Az epekő okozta fájdalmas görcsök megelőzhetőek a megfelelő diétával, sőt a kövek kialakulása is lassítható. Most egy konkrét menüsorral szeretnénk segíteni az epebetegek diétáját.
TIPPEK ÉS TANÁCSOK EPEDIÉTÁSOKNAK
Rizsleves
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 evőkanál olaj
- 1 kis fej hagyma
- 25 dkg csirkemell
- 10 dkg rizs
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- só, bors, petrezselyem
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a felkockázott csirkehúst, kicsit pirítjuk. Felöntjük vízzel, hogy bőven ellepje, 10 percig főzzük, közben sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel ízesítjük. Az átmosott rizst belerakjuk, újabb tíz percig fűzzük, majd hozzáadjuk a kockázott leveszöldségeket. Amint minden megpuhult, forrón tálaljuk.
Grillezett pisztráng kímélő burgonyapürével
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 darab pisztráng
- friss kapor, petrezselyemsó, bors
- 75 dkg burgonya
- 2 kanál margarin
A pisztrángot megmossuk, átlósan bevagdossuk. A friss fűszereket felaprítjuk, 1 kanál margarinnal elkeverjük, majd bekenjük vele a halakat. Alufóliába csomagoljuk, 220 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. A burgonyát közben meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfűzzük. Áttörjük, sózzuk, borsozzuk, a maradék margarinnal krémesre keverjük. A halat a pürével tálaljuk.
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

