Ennyi idősen hízunk a leginkább

Ennyi idősen hízunk a leginkább

Ez a cikk több mint 200 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem csak olcsó mentegetőzés az, hogy egy bizonyos kor után, már bármit csinálunk, hízunk. Kiderült, hogy ez tényleg így van!

Egy új kutatás azt találta, hogy a nők leginkább 38 éves korukban hajlamosak a hízásra, míg a férfiak egy picit később, 44 évesen. De miért pont ilyenkor?

A nők egyrészt az anyaságot okolják, ennyi idős korukra már egy vagy több gyereket megszültek, és ennek a nyomai nem tűntek el, de bevallják azt is, hogy kétszer szoktak vacsorázni: egyszer a gyerekekkel, egyszer pedig a párjukkal. A házasságot is sokan hibáztatják, mert úgy érzik elkényelmesedtek a kapcsolatban.

Ennyi idősen hízunk a leginkább

A férfiak a válást okolják a súlygyarapodás miatt, hiszen egy egyedülálló férfi többet iszik és  gyakrabban eszik étteremben. Egy ennél gyakoribb ok a hízásra azonban a túl sok munka, ami mellett nem jut idő a testmozgásra.

A kutatást a Forza Supplements nevű cég készítette, akinek a vezetője szeirnt a hízás egy természetes folyamat, ami a 30. életév bekövetkeztével indul el. A 40-es éveikhez közeledve a nők már túl vannak pár szülésen, nincs idejük mozogni, és elfelejtik, hogy ahogy öregszünk egyre kevesebb kalóriára van szükségünk. A férfiaknál a hízás leginkább egy nagyon stresszes időszakhoz köthető.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek