Ennyi idősen hízunk a leginkább

Ennyi idősen hízunk a leginkább

Nem csak olcsó mentegetőzés az, hogy egy bizonyos kor után, már bármit csinálunk, hízunk. Kiderült, hogy ez tényleg így van!

Egy új kutatás azt találta, hogy a nők leginkább 38 éves korukban hajlamosak a hízásra, míg a férfiak egy picit később, 44 évesen. De miért pont ilyenkor?

A nők egyrészt az anyaságot okolják, ennyi idős korukra már egy vagy több gyereket megszültek, és ennek a nyomai nem tűntek el, de bevallják azt is, hogy kétszer szoktak vacsorázni: egyszer a gyerekekkel, egyszer pedig a párjukkal. A házasságot is sokan hibáztatják, mert úgy érzik elkényelmesedtek a kapcsolatban.

Ennyi idősen hízunk a leginkább

A férfiak a válást okolják a súlygyarapodás miatt, hiszen egy egyedülálló férfi többet iszik és  gyakrabban eszik étteremben. Egy ennél gyakoribb ok a hízásra azonban a túl sok munka, ami mellett nem jut idő a testmozgásra.

A kutatást a Forza Supplements nevű cég készítette, akinek a vezetője szeirnt a hízás egy természetes folyamat, ami a 30. életév bekövetkeztével indul el. A 40-es éveikhez közeledve a nők már túl vannak pár szülésen, nincs idejük mozogni, és elfelejtik, hogy ahogy öregszünk egyre kevesebb kalóriára van szükségünk. A férfiaknál a hízás leginkább egy nagyon stresszes időszakhoz köthető.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek