Hirdetés
Elképesztő! Felhív az öv, ha túl sokat ettél

Elképesztő! Felhív az öv, ha túl sokat ettél

A Belty fantázianévre hallgató öv vezeték nélkül kapcsolódik az okostelefon-alkalmazáshoz, amely figyelemmel kíséri tulajdonosának derékbőségét, illetve megtett lépéseinek számát. Leüléskor és felálláskor automatikusan változtat a bőségén, amit a beépített szenzorok tesznek lehetővé.

2015.01.11

Az ünnepi lakomák után sokan szorosnak érezhetik a megszokott övüket. A közeljövőben azonban akár centiméterenként nyomon követhető lesz a változás. A fémből és műanyagból készült Belty-t a francia Emiota cég álmodta meg, és a Las Vegas-i technológiai kiállításon mutatta be.

Az öv vezeték nélkül kommunikál gazdájának telefonjával, elküldve az aktuális derékbőség adatait is. Gyarapodás esetén figyelmeztetést is küld, s ezzel együtt beállítja magát a megfelelő méretre. Emellett leüléskor is lazábbra vált, hogy viselője kényelmesen tudjon lélegezni, felálláskor pedig megfeszül egy kicsit.

Elképesztő! Felhív az öv, ha túl sokat ettél

Túl hosszas mozdulatlanul ülés esetén ugyancsak figyelmeztet, hogy ideje felállni, s mozogni egy kicsit. Az alkalmazásban kézzel is be lehet állítani minimum és maximum derékbőséget, hogy az automatikus változtatás során még véletlenül se legyen túl laza vagy túl szoros.

Amennyiben felhasználója otthon felejti az aktivitásmérőjét, a Belty beépített mozgásérzékelővel képes a lépések számának követésére is. A találmány Bertrand Dupla és Carine Coulm keze munkáját dicséri. A feltalálók elmondták, hogy a termék jelenleg még fejlesztés alatt áll, ám előreláthatólag év végén már a boltokba kerülhet.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Pirula Trend