Hirdetés
Éljenek a “telt” modellek! Akkor most átesünk a ló túloldalára?

Éljenek a “telt” modellek! Akkor most átesünk a ló túloldalára?

A júniusi People magazin címlapján Tess Holliday szerepel, aki egy szép, ám igencsak nagydarab plus size modell. Felmerül a kérdés, hogy az anorexiás modellek után, akkor most átesünk a ló túloldalára?

Tess saját magát “test-pozitív aktivistaként” aposztrofálja, és “#EffYourBeautyStandards” (bmegaszépségideálod) néven 2013-ban a közösségi médiában kampányt indított a különböző testtípusok elfogadásáért.

Éljenek a “telt” modellek! Akkor most átesünk a ló túloldalára?

Ez jó dolog, hiszen fontos, hogy minél több ember szembesüljön azzal, hogy a szépség milyen szubjektív dolog, hogy nem a lapos hason múlik a vonzóság, vagy legalább is van egy csomó ember, akinek nem azon múlik. Viszont Tess Holliday-t az alakjáért pozitív példának állítani eléggé vitatható dolog.

Hogy miért?

Azért, mert egy elhízott ember lehet szép, de egészséges biztosan nem. És ha eddig a túl sovány modelleket azért ostorozuk, mert rossz példát mutatnak, akkor ez nem lehet másként a súlyosan elhízott modelekkel sem.

Már számtalanszor írtunk arról, hogy milyen egészségügyi következményei lehetnek az elhízásnak, de akkor soroljuk föl még egyszer a leggyakoribbakat:

  • Cukorbetegség
  • Súlyos reflux
  • Májzsugor
  • Szívbetegségek
  • Ízületi problémák
  • Rövidebb élet

Attól, hogy Tess most kikerült a People címlapjára, persze nem fognak kamaszok tízezrei elkezdeni hízókúrázni. Az viszont simán benne van a pakliban, hogy valaki, aki küzd az egészségére káros mértékű túlsúlyával részben ennek a hatására kevésbé figyel majd az étrendjére, nem próbál annyira változtatni az életmódján.

Olvasd el, mit ír erről a 444.hu!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Pirula Trend