Egyre több szűz nő szül gyereket

Egyre több szűz nő szül gyereket

A jelentések szerint egyre több szűz brit nő szült mesterséges megtermékenyítés segítségével Nagy-Britanniában. Négy nagy termékenységi klinika állítja, hogy már segített ilyen ügyekben. Az orvosok szerint az elmúlt öt évben legalább 25 ilyen szülés volt.

Az orvosok szerint szingli nők, akiknek sosem volt szexuális kapcsolatuk, 10 ezer dollárért keresnek beültetéses megoldást, mert először akarnak gyereket, a szexet pedig egy „különleges kapcsolatra” tartogatják. Volt olyan eset is, amikor a páciens félt a szextől.

Egyre több szűz nő szül gyereket

Az Angliában öt klinikát üzemeltető Care Fertility nottinghami orvosigazgatója, Maha Ragunath is megerősíti ezeket az eseteket. „A szingli nők száma megduplázódott az elmúlt évtizedben. Sok közölük nagyon fiatal, húszas éveiben jár, gyakran tanul vagy rendes munkahelye van, gyakran a szüleivel lakik” – állítja az egyik klinika. Vallási csoportok kritizálják az ilyen megtermékenyítéseket, mert szerintük fontos, hogy a gyerekek stabil házasságokban nőjenek fel. Az orvos szerint gyakori válasz, arra a kérdésre, hogy miért döntenek így, hogy „már készek a gyerekvállalásra, de nem akarnak várni a megfelelő partnerre”.

Ragunath szerint az elmúlt három évben három szűz nőnek segített mesterséges megtermékenyítéssel: egy nővérnek, egy szüleivel élőnek, és egy harmadiknak, akinek többször kellett próbálkoznia.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek