Egyre több a táplálkozási zavarral küzdő ember

Egyre több a táplálkozási zavarral küzdő ember

Egy év alatt 8 százalékkal nőtt a táplálkozási rendellenesség miatt kórházi kezelésre szorulók száma Nagy-Britanniában.

2014.01.31

A brit Egészségügyi és Szociális Gondozói Információs Központ csütörtökön közzétett adatai szerint a tavaly októberrel zárult 12 hónap alatt összesen 2560-an kerültek kórházba étkezési rendellenességgel.

Egyre több a táplálkozási zavarral küzdő ember

Egy évvel korábban ez az adat 16 százalékos emelkedést mutatott az előző évihez képest, a kórházba kerülők száma akkor 2370 volt.
A táplálkozási zavarokkal foglalkozó Beat közhasznú szervezet szerint a számok csak a jéghegy csúcsát mutatják, sokan ugyanis nem fordulnak orvoshoz táplálkozási problémáikkal.

A statisztika szerint 2012-13-ban kilencszer annyi nő került kórházba evési problémával, mint férfi. A nőknél a legtöbb beteg 15 esztendős, az ellenkező nemnél 13 esztendős volt.

Ötből egy esetben a páciens még kórházi felvétele napján hazatérhetett, de minden 17. beteg több mint hat hónapos kezelésre szorult.
A Beat szerint nagyobb figyelmet kell fordítani a táplálkozással kapcsolatos betegségekre, amelyeknek az okai nagyon összetettek. Az okok közül a szervezet mégis a társadalmi nyomást emelte ki, amely szélesebb körben érinti az embereket.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek