Egyben sült pulykamell - Egészségséf
Az egyben sült pulykamellet Dédinktől tanultam. Finom, omlós, és mégis egyszerű.
Elkészítési idő: 1 éjszaka pácolás + 90 perc
Hozzávalók:
- fél pulykamell (kb. 1 kg)
- tej
- 3-4 gerezd fokhagyma zúzva
- kb. 5 dkg szalonna
- 1 kis csomag bacon
A pulykamellet egy vékonyabb késsel megszurkáljuk. Ez azért fontos, hogy jól magába szívhassa a fokhagymás tejet, majd egy lezárható üvegtálba tesszük. Leöntjük a fokhagymával összekevert tejjel, és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Sütés előtt kivesszük ahol megszurkáltuk előzőleg, oda szalonna csíkokat tűzdelünk bele. Végül beborítjuk bacon szalonnával. Én kacsasütőben sütöm, alul van egy rács, pici vizet öntünk alá, lefedjük a kacsasütő tetejével és 180 fokon 75 percig sütjük. Majd levesszük a tetejét, és picit rápirítunk. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, és ne száradjon ki.
Tipp! Ugyan sós íze lesz, de semmilyen markáns fűszert nem adunk hozzá, ezért bármilyen gyümölcsszósszal is tálalhatjuk, ekkor érdemes krumplipürét készíteni hozzá. Ha viszont inkább a sósabb íze fog dominálni, akkor nagyon finom párolt zöldségekkel, majonézes burgonyával, vagy akár friss salátával.
Jó tudni! Bár bacon szalonnával van befedve, a pulykamell sovány hús, a szalonnának a zsírja kisül, és ha salátával, zöldséggel esszük, akkor kifejezetten kímélő étel.
Tápérték (100 g):
|
Pulykamell |
Bacon |
Energia |
174 kcal |
486 kcal |
Fehérje |
20,5 g |
16,8 g |
Zsír |
9,5 g |
46,5 g |
Szénhidrát |
0,4 g |
- |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

