Egy vagány nő a színpadról

Egy vagány nő a színpadról

Akik látták Tarján Zsófit az elmúlt időszakban, felfigyelhettek rá, hogy komoly átalakuláson ment keresztül – rengeteget fogyott. Erről kérdeztem őt, mi motiválja, hogyan tartja magát az új szabályokhoz.

Minek köszönhető ez a szemmel látható fogyás?
Ez egy folyamat volt. A húszas éveimben főiskolára jártam, grafikusi diplomát szereztem és egy könnyűzenei szakot is elvégeztem, így nyolc évig tanultam. A diákélettel nehezen egyeztethető az egészséges életmód, és nem igazán érdekelt, mit eszem. Ha csak egy szendvics fért bele az időmbe, akkor azt ettem, ráadásul rendszertelenül táplálkoztam. Folyamatosan időhiányban szenvedtem, rohantam, mindig úton voltam. Kimaradt az életemből, hogy edzésre járjak, egészségesen étkezzek. Aztán azt vettem észre, hogy meghíztam és kellemetlen tüneteim lettek. Álmatlanság, stressz, bőrproblémák, felfúvódás. Végül egy bőrgyógyász végeztetett el egy cukorterheléses vizsgálatot, ahol kiderült, hogy szénhidrát-anyagcsere zavarom van. Már amikor megittam a tömény cukorszirupot, majdnem rosszul lettem, annyira leterhelte a szervezetem.

Lehet tudni az anyagcserezavar okát?
Egyrészt nem figyeltem oda magamra, másrészt a családunkban van rá hajlam. Apukámnak kettes típusú cukorbetegsége van. Én a vizsgálat után úgy döntöttem, hogy nem szeretném tovább kockáztatni az egészségemet másképpen akarok élni.

Most mit teszel az egészségedért?
Egy éve folyamatosan járok edzésre Szalai Tomihoz, ezen kívül segítséget kértem és kaptam egy táplálék-kiegészítő cégtől. Tanácsokat kapok tőlük, vitaminokat, táplálék-kiegészítőket javasolnak. Van is eredménye, tizenkét kilóval könnyebb vagyok, izmosabb a testem, de nem érzem úgy, hogy az utam végére értem. Még rengeteget kell tennem azért, hogy egyszer célba érjek.

Mi lenne ez a cél?
Az, hogy még egészségesebb legyek, jobban érezzem magam a bőrömben, könnyebb legyek, a tünetek teljesen megszűnjenek, és jobban reagáljak a stresszre.


Úgy gondolod, a stressz kezelése összefügg a sportolással és az étkezéssel?
Mindenképpen. Van egy mondás: az vagy, amit megeszel. Viccesen fogalmaznék, én inkább lennék karalábé, mint hamburger. Hiszek ebben és nemcsak hiszek, de látom is az embereken ki az, aki ilyen szempontból odafigyel magára és ki az, aki kevésbé.

Tehát a célodat nem kilogrammban határozod meg.
Életérzésben, egészségben és persze szeretnék csinosabb is lenni, hazudnék, ha azt mondanám, nem számít. Nem azt mondom, hogy fotómodell szeretnék lenni, abból van elég, csak egy egészséges, fitt nő.

A színpadon mennyire érzed a különbséget?
Az egy évvel ezelőtti Zsófi egy fellépésen kiköpte a tüdejét. Most is megérzem, mert hajlamos vagyok végigrohanni azt a másfél órát a színpadon, de egészen más. Érzem a különbséget, jobban tudok támasztani, guggolni. Sokszor énekelek guggolva és akkor is kijönnek a hangok. Jobban bírom a turnét, az utazást. Külön becsomagolom magamnak a túrót, a zöldséget, ami a napi adagom, és ezt be is tartom.

(A teljes interjú a Patika Tükör júniusi számában olvasható!)

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek