Egy üveg boldogság! Házi csokis mogyorókrém recept
Van valaki, aki nem szereti a mogyorókrémet? Nem hiszem, hogy lenne. Itt a hosszú hétvége, úgyhogy engedjünk meg maguknak egy kis bűnözést!
A házi mogyorókrémet nem nehéz elkészíteni és garantált boldogságot jelent az elfogyasztása - a saját befőttesüvegből.
Hozzávalók:
- másfél bögre mogyoró
- másfél bögre teljes tej
- 3/4 bögre tejpor
- kávés kanál méz
- csipet só
- egy bögre félédes vagy étcsokoládét (összetörve)
- egy bögre tejcsokoládé
Elkészítés:
A mogyórókat 180 fokos előmelegített sütőben pirítsd egy sütőpapírral bélelt tepsiben addig, míg a külső héjuk ropogóssá nem válik. Ez általában tíz percet jelent. Ezután dörzsölt le róluk a héjukat, és amíg még melegek, addig törd össze őket. A lényeg, hogy valódi mogyoróvaj massza váljon belőlük. Ha nem akarsz bíbelődni ezzel, akkor boltban kapható mogyoróvaj is megteszi. Ezt követően forrald fel a tejet, a tejport, a mézet és a csipetnyi só keverékét, amikor forr, vedd le a tűzről.
A csokoládét forró víz fölött fel kell olvasztani, és amikor már sima, az olvadt csokit keverd hozzá a péppé darált mogyoróvajhoz. Ezt követően öntsd hozzá a meleg tejet, és keverd addig, amíg minden összetevő egyenletes nem lesz.
Befőttesüvegbe porciózd ki és ha kihűlt, már fogyasztható is.