Egészségünkről árulkodik az orrunk – Mit olvashatsz ki belőle?

Egészségünkről árulkodik az orrunk – Mit olvashatsz ki belőle?

Az emberi orr amellett, hogy biztosítja a légzést és közel 4000 szag megkülönböztetésére képes, sok mindent elárul egészségi állapotunkról is.

A duzzadt, túl halvány, esetleg kékes színű az orrnyálkahártya, az valamilyen gyulladásra vagy allergiás tünetre utal, míg a piros szín fertőzést valószínűsít – olvasható a Medical Daily szakportál cikkében.

Az orrban lévő baktériumok összetétele férfiaknál összefüggésben áll a testsúllyal: a kövérebb férfiak orrában nagyobb számban fordulnak elő potenciálisan kórokozó baktériumtörzsek, mint a vékonyabbaknál.

Egészségünkről árulkodik az orrunk – Mit olvashatsz ki belőle?

Úgy tűnik, az orr sejtjei a skizofrénia diagnosztizálásában is komoly segítséget nyújthatnak, sőt más mentális betegségek és állapotok jelenlétére is következtetni lehet belőlük.

Egy új vizsgálat azt is megerősítette, hogy az orr formájától, pontosabban az orrhegy elhelyezkedésétől nagyban függ, hogy mennyire találunk vonzónak valakit. Ezért ez a sok orrplasztika! A szimmetrikus orr nagy előny a párválasztásnál.

A piros orr több dologra is utalhat: alkoholizmus, folyamatos stressz, szorongás. Az orvváladék színe is árulkodó lehet: ha sárgás-zöldes árnyalatú, akkor valószínűleg fertőzés áll fenn, ha gyakran véres, akkor az magas vérnyomásra is utalhat.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek