Egészségséfünk ajánlja: Hideg kovászosuborka-leves
Nagy melegben nem vágyunk másra, csak valami könnyű, hideg ételre. A kovászos uborkából készült leves igazán frissítően hat.
Hozzávalók:
6 darab kovászos uborka + 1 a díszítéshez
2 dl uborkalé
1 dl tejföl
fél dl tejszín
1-1 csokor friss petrezselyemzöld és kapor
só, őrölt fekete bors
A hűtőből kivesszük az uborkákat, turmixgépbe tesszük. Beletesszük a petrezselymet, kaprot, az uborka levét. Leturmixoljuk, majd beletesszük a tejfölt és a tejszínt, majd újra pürésítjük. (Tejjel még ízlés szerint hígítható.)
A díszítéshez az uborkát apró kockákra vágjuk, ezzel tálaljuk a levest. Teljes kiőrlésű bagettből készült pirítóst kínálhatunk hozzá.
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

