Egészséghoroszkóp novemberre

Egészséghoroszkóp novemberre

Tudni szeretnéd, milyen lesz ez a hónap? Horoszkópunkban eláruljuk!

Egészséghoroszkóp novemberre

 

 

KOS Március 21.-április 20.

A legfontosabb, amire figyelnie kell, az a gerinc, ami állandó problémát okozhat. Ennek a fontos testrésznek a megóvása érdekében heti több alkalommal javasolt bármilyen mozgásforma, sport beiktatása. A vérnyomást is érdemes többször ellenőriztetni, mert bizony néha az egekig szökhet. A Kosnak kimondottan ajánlott a vegetáriánus étrend, vagy a megfelelő tisztítókúra. A vesékre különösen érzékeny, ezért érdemes utána nézni, hogy milyen fűszernövények segítik a megfelelő karbantartást, és ezeket be kell építeni az ételekbe.

 

BIKA Április 20.-május 20.

A Bika legérzékenyebb pontja a gyomor és belek. Ajánlott a sok folyadék fogyasztása, ami lehet ásványvíz, gyógyteák. Ételeknél előtérbe kell helyezni a természetes, vegyszermentes termékek használatát. Ennek a jegynek fontos az egészségmegőrzés, mert a gyógyszerek fogyasztása károsan befolyásolja a szervezetét. Sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasszon, mert ez felgyorsítja az anyagcserét. Ajánlott a kényelmesebb mozgásforma, már egy fél órás napi séta, hétvégi kirándulás sokat segít egészségének megőrzésében.

 

IKREK Május 21.-június 21.

Az Ikreknek fontos a kommunikáció, ezért a legsérülékenyebb testrészeik a torok és a légzőszervek. Ez a jegy hajlamos különböző allergiákra, amelyek ellen folyamatosan védekeznie kell. Ajánlott a sok folyadékfogyasztás a vesék karbantartására, ételek fűszerezésére ajánlott a petrezselyem, kapor és kömény használata, amelyek megkönnyítik az testsúly megtartását.

 

RÁK Június 22.-július 22.

Érzékeny terület a nemi szervek és a gyomor. A Rák nagyon rapszodikus hangulatú és könnyen magába forduló személyiség. A hangulatot serkentő gyógyteák fogyasztása ajánlott. Fokozatos kalcium bevitel mellett figyelnie kell a csontok megfelelő karbantartására. Az étkezésnél oda kell figyelni a nehéz ételek mellőzésére, inkább a könnyű, akár vegetáriánus konyha előtérbe helyezése javasolt. Vizes sportok előnyben!

 

OROSZLÁN Július 23.-augusztus 22.

A csontrendszerére és a hátára kell fokozatosan figyelnie. Ennek a jegynek fontos a megjelenés, ezért általában sokat is tesz. Harcos természete miatt sokszor vannak gyomorbántalmai, amit a megfelelő étkezéssel, fűszernövényekkel és gyógyteákkal megelőzhet. Sportnál irány a csillagos ég, szó szerint: pl. a repülés, vitorlázás, vagy akár az extrém sportok.

 

SZŰZ Augusztus 23.-szeptember 22.

Ennek a jegynek a fő mumusa a visszeres panaszok megjelenése, de érzékeny még a gyomor is. A boltokban elsősorban érdemes a bioételeket keresnie, vegetáriánus étrendet beiktatnia, léböjt- vagy tisztítókúrát rendszeresíteni. Az ételeknél fontos fűszer a bors, de az édesköményből készített tea is hasznoslehet. Erősítsse az immunrendszert! Sportoláskor az izomfejlesztésé legyen a főszerep.

 

MÉRLEG Szeptember 23.-október 22.

Az allergia népbetegség manapság, de ez a jegy mindenre érzékeny, különösen a bőrbetegségekre. A hólyagokra és a vesére is érdemes odafigyelni, sok folyadék fogyasztása javasolt. A fogak is gondot okozhatnak, ezért azokat rendszeresen ellenőriztesse. A sok fejfájás vashiányra utalhat, fogyasszon minél több zöldséget, gyümölcsöt, fontos a vas pótlására. A sportban a párosan végezhető lehetőségek közül válasszon (pl. tenisz), mert ez lelkileg is feltölti.

 

SKORPIÓ Október 23.-november 21.

A Skorpió nem egy nyugodt jegy, folyamatosan “úton” van, ezért hamar kapja el a különböző fertőzéseket. Érzékenyek a mozgásszervei is. A fejfájások elkerülésére fontos a vaspótlás, akár kúraszerűen is, de ajánlott a vastartalmú zöldségek fogyasztása. A különleges sportok illenek ehhez a jegyhez, amelyek nem csak az erőnlétet támogatják, hanem a belső erőt erősítik.

 

NYILAS November 22.-december 21.

A jegy szülötteinek az egész testre figyelnie kell, mert több betegségre hajlamos. Veszélyben vannak a légzőszervek, az artériák is. A vérnyomás sincs mindig rendben, ezért érdemes fokozottan figyelni az egészségmegőrzésre. Ajánlott a méregtelenítő kúrák és megfelelő, könnyed étkezések beiktatása. Olyan sportot válasszon, amely nem megerőltető a lábnak, ilyen például az úszás, a lovaglás.

 

BAK December 22.-január 20.

A Bak szereti a kényeztetést, ezért fontos neki a testi törődés, például egy jó masszázs. Ha kibillentik a kényelemből, akkor hajlamos gyomor- és fejfájásra, vagy akár vérnyomásproblémák is lehetnek. Többször kell beiktatni tisztítókúrát, mert az nagy mértékben elősegíti a jó közérzet megteremtését. Sportban is inkább a nyugodt, kiegyensúlyozott megoldást keresse, a jóga például egy Baknak való felfrissülés.

 

VÍZÖNTŐ Január 21.-február 19.

Ő a szabadság gyermeke, talán ezért is sérülékeny az idegrendszere. Sok pihenés és kikapcsolódás kell a feltöltődéshez. Nőgyógyászati problémák adódhatnak, érdemes szűrésekre járni. A hízékonység nem jellemző a jegy szülötteire, viszont az ételérzékenység annál inkább. Fogyasszon minőségi és könnyű ételeket. Az extrém sportok királya a Vízöntő, minden más monoton neki.

 

HALAK Február 20.-március 20.

Úszkál mint hal a vízben, és ez a mondás valóban jellemző erre a jegyre. A végtagok különösen érzékenyek és sérülékenyek, ezért vigyázni kell minden olyan tevékenységgel, ami kárt tehet bennük. A gyomor- és bélrendszer is kényes pontok, oda kell figyelni a megfelelő táplálkozásra, és egészséges életmódra. A mozgásnál a vizes sportok jöhetnek minden mennyiségben!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek