Édes élet - élő édességek

Édes élet - élő édességek

Desszert, ami nem hizlal? Itt a válasz a kérdésedre! Nap mint nap próbálunk ügyelni az egészséges étkezésre, figyelmet fordítani vonalaink megőrzésére, rettegünk egy-egy finomabb falat elfogyasztásától, s az azt követő mardosó bűntudattól.

Ha pedig arra ragadtatjuk magunkat, hogy nekiveselkedjünk, s valami igazán csemegeszámba menő különlegességet varázsoljunk szeretteink elé, órákon át szenvedünk a konyhában a hosszas sütés-főzés bántalmaitól. Naptárunkon 3D-ben villog a XXI. század, mi pedig lassanként elveszítjük kapcsolatunkat a természettel s természetes formában rendelkezésünkre álló ajándékaival. Mert a mai kor kedveli, ami modern, trendi, rejtélyesen bonyolult kulisszatitkok bevetésével készül, s tanácstalanul tárja szét kezét egy-egy frissiben összedobott gyümölcssaláta vagy "nyersen" készülő zserbó varázslata láttán...

És most itt van valaki, aki egyáltalán nem tanácstalan, sőt, nagyon is pezseg az ötletektől, s kreativitásával, ügyes kezével s közvetlen hangvételű receptjeivel színt visz a hétköznapok étkezésének megszokott szürkeségébe, életet önt a legalapvetőbb nyersanyagokból születő édességek lelkébe. Ez a valaki született blogger, a kulináris dallamok dinamikus "rockere", civilben egyébként a mindennapok rohanásában élő nő, feleség, anya, aki saját bőrén tapasztalta meg a nyers étkezés előnyeit: az egészségre gyakorolt jótékony hatásait s a karcsú vonalak megőrzésének eszközét.

Lénárt Gitta új utakat keresett és talált a konyhaművészet szélesvásznú térképén, s rostban gazdag gyümölcsök, olajos magvak, aszalványok felhasználásával, liszt, tojás, tejtermék, fehércukor és a hosszadalmas sütés-főzés mellőzésével (!) igazi újvilágot fedezett fel a számunkra: a csábítóan látványos, teljes mértékben egészséges és ellenállhatatlanul finom édességek birodalmát.

Receptjei klasszikus ízvilágú csokoládétortáról, rizs nélkül készülő gyümölcsrizsről, ínycsiklandóan illatozó muffinokról, házilag összeállítható müzliszeletről, feledhetetlen mignonokról, selymesen lágy pudingokról, mámorító palacsintáról, hamisítatlanul eredeti zserbóról és még számtalan ötletesnél ötletesebb csemegéről mesélnek - amint mondtuk, valóban a hagyományosnak és megkerülhetetlennek tartott alapanyagok, liszt, tojás, cukor alkalmazása nélkül. Igen, jól értjük, ezekről a nyalánkságokról nem kell fájdalmas sóhajtással lemondaniuk sem a liszt- vagy tejérzékenyeknek, sem a diétázóknak: biztosak lehetünk benne, fogyasztásuk kizárólag előnyökkel jár számukra.

Vagyis ezentúl, ha valami finomságra vágyunk, s automatikusan bekapcsol agyunk karcsúságóvó vészjelzője, nyugodtan mosolyoghatunk az intésen: s hogy mennyire nem a levegőbe beszélünk, azt a mérleg egyértelműen tanúsítani fogja. Tegyünk hát egy próbát, s varázsoljunk percek alatt látványos és ízletes édességeket akár "á la hétköznapi módra", akár az ünnepi asztalra - higgyük el, hatalmas sikert aratunk velük. Apropó, siker... Egyetlen mellékhatása mégis van az élő édességek készítésének s fogyasztásának: szeretteink számára garantált függőséget eredményez. Meg persze mi is a rabjaivá válunk! :-)

Ha szeretnénk belekóstolni ezeknek a percek alatt összeállítható csemegéknek a világába, lapozzunk bele a Bioenergetic Kiadó gondozásában megjelent 'Élő édességek könyve" című kötet  étvágygerjesztő képes illusztrációval ízesített receptjeibe, vagy Gitta blogjába! amelynek ajánlóját rendszeresen megtalálja az Egészségtükör blogajánlójában.

Bővebb információ: www.bioenergetic.hu

A Élő édességek könyve c. könyvajánlóját az Egészségtükör oldalán is megtalálja,ha idekattint

Édes élet - élő édességek

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek