Dupla sajtos muffin - Egészségséfünk receptje

Dupla sajtos muffin - Egészségséfünk receptje

A muffint azért szeretem készíteni, mert gyakorlatilag csak összedobálok mindenfélét egy tálba, elkeverem, és már süthető is. Vannak alapreceptek, amik bárhogy variálhatók. Ez is egy ilyen.

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1 doboz tejföl
  • 2 db tojás
  • 10 dkg trappista sajt reszelve
  • 15 dkg karaván sajt reszelve
  • 2 közepes burgonya
  • 1 dl olaj
  • só, bors
  • 1 sütőpor

Dupla sajtos muffin - Egészségséfünk receptje

A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Krumplinyomóval jól összetörjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, sót, borsot, majd hozzáadjuk a tejfölt, tojásokat, sajtokat, olajat, végül a burgonyát. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Tipp! Én nagyon szeretem a sajthoz a zöld fűszereket, oregánóval, bazsalikommal, snidlinggel, vagy akár apróra vágott lilahagymával. Kedvünk szerint akár apró kockára vágott sonkát is tehetünk bele.

Jó tudni! A tejfölből használhatunk zsírszegényet, illetve a lisztet részben vagy egészben lecserélhetjük szénhidrát csökkentett változatra.

Tápérték (100 g):

 

Burgonya (főtt)

Tojás

Tejföl 12, 5-os

Liszt

Trappista sajt

Energia

86 kcal

143 kcal

132 kcal

370 kcal

341 kcal

Fehérje

1,7 g

12,6 g

3,0 g

12,3 g

25 g

Zsír

0,1 g

9,5 g

12,0 g

1,3 g

26 g

Szénhidrát

20 g

1,8 g

3,4 g

76,3 g

1,8 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek