Dupla sajtos muffin - Egészségséfünk receptje
A muffint azért szeretem készíteni, mert gyakorlatilag csak összedobálok mindenfélét egy tálba, elkeverem, és már süthető is. Vannak alapreceptek, amik bárhogy variálhatók. Ez is egy ilyen.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 doboz tejföl
- 2 db tojás
- 10 dkg trappista sajt reszelve
- 15 dkg karaván sajt reszelve
- 2 közepes burgonya
- 1 dl olaj
- só, bors
- 1 sütőpor
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Krumplinyomóval jól összetörjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, sót, borsot, majd hozzáadjuk a tejfölt, tojásokat, sajtokat, olajat, végül a burgonyát. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Tipp! Én nagyon szeretem a sajthoz a zöld fűszereket, oregánóval, bazsalikommal, snidlinggel, vagy akár apróra vágott lilahagymával. Kedvünk szerint akár apró kockára vágott sonkát is tehetünk bele.
Jó tudni! A tejfölből használhatunk zsírszegényet, illetve a lisztet részben vagy egészben lecserélhetjük szénhidrát csökkentett változatra.
Tápérték (100 g):
|
Burgonya (főtt) |
Tojás |
Tejföl 12, 5-os |
Liszt |
Trappista sajt |
Energia |
86 kcal |
143 kcal |
132 kcal |
370 kcal |
341 kcal |
Fehérje |
1,7 g |
12,6 g |
3,0 g |
12,3 g |
25 g |
Zsír |
0,1 g |
9,5 g |
12,0 g |
1,3 g |
26 g |
Szénhidrát |
20 g |
1,8 g |
3,4 g |
76,3 g |
1,8 g |